Balletmester Nikolaj Hübbe: “Jeg elsker vingummi”

Nikolaj Hübbe, der har været balletmester ved Den Kongelige Ballet siden 2008 og tidligere har slået sine folder i den prominente New York City Ballet som solodanser, elsker Eldorado-vingummier og sit parmesan-rivejern.

Hvad er din livret?
Boeuf bourguignon! Det er den bedste vinterret, der findes. Total comfort-food. Om sommeren er det hvide asparges med sauce mousseline. Eller danske fjordrejer – men jeg gider ikke pille dem selv.
Hvad har du altid i køleskabet?
Stenbiderrogn. Jeg elsker stenbiderrogn.
Hvad spiser du aldrig?
Lever. Fjerkræslever er o.k. Men kalve-, fåre- og svinelever spiser jeg aldrig. Puha.
Hvad er din bedste madvane?
Hvis jeg kan få tre måltider på normale tidspunkter i løbet af en dag. Men det glipper tit på grund af arbejde.
Hvad er dit mest brugte køkkenredskab?
Mit dejlige parmesan-rivejern. Det bruger jeg virkelig tit. Det er sådan en lang en, jeg købte i USA, med enormt skarpe skær. Så skarpe, at hvis man tørrer den af i hånden, så river man den.
Hvad er dit livs mest katastrofale oplevelse med mad?
Det var på en ferie i Mexico, hvor der var dårlig mad, lige meget hvor vi gik ind for at spise. På et tidspunkt er vi ude at køre, da en forhutlet hund løber over vejen, og så udbryder min gode ven: – Se, der løber vores frokost. SÅ ulækkert var det.
Er du et ’dessert-menneske’?
Mest is. Og noget med flødeskum.
Har du en hemmelig madlast? Og hvad er den?
Vingummi. Vingummi. Vingummi. Især frugtvingummi. Eldorado-blandingen fra Haribo er min absolutte favorit. Men jeg kan ikke lide de gule og de orange.
Hvad spiser du, når du rigtig skal hygge dig?
Så tager jeg ud til min mor og får flæskesteg.
Hvad spiste du til aftensmad i går?
Sushi. Det spiser jeg tit. Ovre fra Nansensgades Sticks’n’Sushi.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere