Jordbær-gazpacho

I denne version af den spanske klassiker får jordbærrene lov til at agere tomater i en forsommerudgave af den kolde gazpacho. Og den rolle spiller de rigtig godt! Jordbærrenes på én gang syrlighed og sødme passer fantastisk sammen med stærk chili og skarpe løg. Server suppen som en forret til fire eller som hovedret til […]

Gammeldags jordbæris

Jordbæris er ganske enkelt smagen af barndom. Det er jordbær med fløde i skøn forening tilsat masser af ren vanille, så isen bliver helt sortprikket. Det dufter vidunderligt af de små korn, som passer så perfekt med fløden og jordbærrene, og her er en is, der uden tvivl skaber lykke hos folk i alle aldre. […]

Gratinerede alliolibrød

Allioli bestod oprindelig kun af hvidløg og olivenolie, men siden har den udviklet sig til en rigtig cremet mayonnaise. Den er ideel sammen med alverdens skaldyr, men som en del af et souffleret brød folder alliolien sig rigtig ud med sin kraftige hvidløgssmag kombineret med det sprøde brød og den milde souffle, og det eneste, […]

Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker

Tempura stammer fra det japanske køkken, hvor det primært er skaldyr og grøntsager, der ryger en tur i dejen og derefter i ønskebrønden. Her er det hyldeblomster, der kommer en tur i en lidt sødere tempuradej og bliver serveret med en hjemmerørt softice og drysset med en let-parfumeret hyldeblomstsukker til at give lidt kant. Prøv […]

Crostini med rillettes af makrel og mascarpone

Rillettes minder egentlig om tilberedningen af pate, fordi kødet bliver kogt i fedt, til de kan trækkes fra hinanden. Eftersom makrellen er røget og dermed allerede tilberedt, bliver det bare blendet og derefter smagt til med masser af blid mascarpone, citron og friske æbler. Spis det på et stykke ristet brød til forret eller frokost. […]

Små flødeboller med hyldeblomstskum

Skummet i flødeboller kan få smag af alt fra lakrids til hindbær, og her er det hyldeblomstsaft, der sætter tonen. De hjemmelavede flødeboller er små og mundrette, men du kan sagtens lave dem store, hvis du er mere til det. Vi synes, hvid chokolade er det perfekte overtræk, men mørk chokolade kan så absolut også […]

Blue cheese baconburger

Opskrifter til 4 burgere Bøf: 150 g god blåskimmelost 150 g flødeost, naturel Salt og peber 800 g hakket oksekød, 8-10 % Lidt olie til stegning Salt og peber Ved servering: 150 g bacon, i tynde skiver 4 burgerboller Mayonnaise 2 rødløg i fine skiver 1 icebergsalat, plukket Ketchup Bøf: Rør blåskimmelost og flødeost sammen, […]

Rugbrødskage med rabarber og hvid chokolade

En moderne fortolkning af øllebrød, for det daggamle rugbrød rives og bages med æg, sukker og chokolade til disse intense kagebunde, der får et syrligt modspil fra rabarberkompotten og den milde hvide chokoladecreme. En rigtig dansk sommerlagkage. Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme Rugbrødsbunde: 6 æg 125 g sukker 50 g mandler, finthakkede 50 […]

Marengs med bær, flødeskum og is

Helt enkelt og ikke til at slå af banen. Knasende, søde marengs med frisk flødeskum og bær er inkarnationen af dansk sommer, og hvis du havde glemt, hvordan det smager, så indhent det nu. En god skefuld vanilleis fuldender den skønne dessert. Opskrift til 4 pers. Marengs: 2 æggehvider 125 g flormelis ½ l piskefløde […]

Sliders med lam, ramsløgsmayo, syltede rødløg og sprøde løgringe

Opskrift til 10 sliders (ca. 4 pers.) Syltede rødløg: 4 rødløg 1 dl vand ½ dl lagereddike 100 g sukker 1 laurbærblad 5 sorte peberkorn Atamon Boller: 25 g gær 1 tsk sukker 1 ²/3 dl vand, lunkent 250 g hvedemel 1 æg 1 tsk salt 1 æg til pensling Sesamfrø til drys Ramsløgsmayo: 2-3 […]