Fisk i vandkanten – nyt magasin på gaden

De danske fisk er i verdensklasse, og madørerne Marie Hertz og Signe Voltelen hylder dem ved at tilberede dem i vandkanten i det helt nye nummer af MAD&venner, som er på gaden i dag. Du får lige her lidt stemning fra dagen, da alle opskrifterne blev til. Videoen er lavet af den dygtige Stine Christiansen. […]

Scones med ristede jordbær og estragon-flødeost

En videreudvikling af den britiske klassiker: scones and jam, men hvor marmeladen blot er inkorporeret i bagværket. Jordbærrene kommer en tur til tørring i ovnen, hvilket giver dem en intens og dyb smag, der ligger som små skatte i disse scones. Den friske og lette anissmag fra estragonen går perfekt til de søde og let […]

Jordbærsalat med basilikumis

En yderst forfriskende dessert, hvor kombinationen af de solmodne jordbær og den friske, græsagtige basilikum spiller elegant sammen. Isen er en sorbet og meget hurtig at lave, og så kan den sagtens spises, som den er eller med en lille skefuld akaciehonning som følgeskab. Opskrift til 4 pers. Basilikumis: 1 stort bdt basilikum 1 ½ […]

Cupcakes med brombærglasur

Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage. […]

Spansk salat 1-2-3

Denne salat er en krydsning mellem den italienske tunsalat og den franske salade nicoise, som begge byder på sorte oliven og tun. Her blandes de to ingredienser med fyldige hvide bønner, friske cherrytomater, en let bitter tone fra spidskål og et lille spark fra de snittede rødløg til et helt lille måltid, som kan serveres […]

Gin-entusiast: ”Der er kun fem trin til en god G&T”

Gineksperten og forfatten Iben Diamant guider til en af sommerens absolut mest populære cocktails, deler sine fem vigtigste råd og giver fire bud på de bedste G&Ts netop nu. TEKST Rikke Winther G&T er blevet en af de mest populære cocktaildrikke herhjemme. Så populær, at København i 2013 fik sin første ginbar, der ud på […]

Carpaccio af bresaola med rucola og parmesan

Ultratynde skiver af bresaola serveret med rucola og parmesan, som det ser ud over hele Italien og ikke mindst i den nordlige provins Lombardiet, hvor det saltede og lufttørrede okseinderlår stammer fra. Simpelt, hurtigt og tidløst! Forret eller antipasto til 4 pers. 200 g bresaola 1 bk rucola 2 spsk olivenolie ½ citron, saften af […]

Mikkel Maarbjerg er Kokkenes Kok

En stolt og ydmyg Mikkel Maarbjerg har modtaget den hædersfyldte pris som kokkenes kok i år. Den 44-årige kok løb med de fleste af stemmerne, der primært er afgivet af kolleger fra branchen. TEKST Maria Faarvang Vidste du, at du ville vinde? Nej, slet ikke. Jeg vidste, at jeg var nomineret, og at man kun […]

Hjemmelavet Hvid Crunch

Den hvide knasende bar kommer fra Nestlé, der ellers startede med at producere mælkepulver og sidenhen kondenseret mælk, der var billigere efter førsteverdenskrig. Prøv også Flødeboller Opskrift til 1 stor plade chokolade 250 g hvid chokolade 50 g Rice Krispies Smelt halvdelen af den hvide chokolade i et vandbad, tag skålen af varmen, og vend […]

Stegt kylling med ærter, bacon og syltede perleløg

En helstegt kødfuld dansk kylling med masser af smag, fordi den har gået ude så meget som muligt. Sådan lyder opskriften på at få det optimale ud af denne ret, hvor den glade kylling serveres med en sprød og mættende salat med bacon, ærter og syltede perleløg. En rustik hovedret, hvor salaten sikrer, at den […]