Luftig dessertomelet med syltede blommer og flødeskum

Æg optræder i et hav af desserter, men sjældent som omelet, der sagtens kan fungere som et luftigt alternativ til en pandekage. Ved at tilsætte lidt sukker, appelsinsaft og vanille og piske æggemassen luftig med flødeskum har du grundlaget til en af verdens nemmeste desserter. Den kan piftes op med frugter og bær, og har […]

Ricotta-kakaokugler med valnødder

Fabelagtige ricottakugler med lidt tekstur fra knuste digestive, lidt bitterhed fra kakao og lidt knas fra valnødder. De er velegnede som en lille let dessert eller en petitfour til kaffen. Server dem, som de er, eller med lidt friske bær til.  Opskrift på ca. 15 stk. 10-12 digestive-kiks 250 g ricotta 6 spsk sukker 50 […]

Hjemmelavet Yankee Bar

Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet til ruiner – undtagen Schweiz og Sverige, som dog var neutrale og ikke på de allieredes side og dermed ikke fik støtte fra amerikanerne. Derfor tog Toms Chokolade udfordringen op […]

Tærte med estragon og marengs

Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter at have lagt kræfterne og kreativiteten i snacks, forret og hovedret kan det virke uoverskueligt at svinge sig op til den helt store finale. Men finale er netop det rigtige […]

Entrecote med bearnaise, nye kartofler og grønne bønner

Hemmeligheden bag en vellykket bearnaise er at styre temperaturen. Det kræver omhu, men når først nødden én gang er knækket, er det ikke svært. Jørgen Leth holder meget af at få en gang bearnaise serveret til en velstegt – gerne rødstegt – bøf, så det fik han serveret, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 […]

Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer

Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig mand, og i et par år drev han fx NamNam, der lavede malaysisk gadekøkken på Vesterbro. Her får du opskriften på friske forårsruller fra det hedengangne NamNam-køkken. Det er kun […]

Ristet polenta med salat af ingefær, selleri og æbler

En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes sammen af ingefær, bladselleri og æble og smages til med masser af citronsaft. Opskrift til 4 pers. ½ kg polenta, lavet efter anvisning på pakken Smør og olivenolie, til stegning […]

Æble-nødde-slaw

En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller en anden rig olie. Spis den, som den er, eller server med en spicy frikadelle eller en kotelet. Opskrift til 4 pers. 1 lille spidskål eller ½ savojkål, fintsnittet 2 […]

Boller i karry

En af de mest populære hverdagsretter herhjemme er uden tvivl boller i karry. denne version med ganske klassisk, men med ekstra styrke fra limeblade, karrypasta og ingefær. Opskrift til 4 pers. Boller: 500 g hakket svinekød 2 tsk salt 3 spsk havregryn 2 dl mælk 2 æg 1 lille løg, revet 1 fed hvidløg 2 […]

Pain de mie

Toastbrødenes moder! Dette brød er karakteristisk ved sin sprøde, firkantede skorpe og tætte bløde krumme. Mie er det franske ord for krumme, og netop den bløde krumme gør brødet velegnet til en let sandwich eller til at riste til sin morgenmad dagen efter. I Frankrig bages brødet ofte i en form med låg, hvilket sikrer […]