Tærte med estragon og marengs
Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter
Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter
Hemmeligheden bag en vellykket bearnaise er at styre temperaturen. Det kræver omhu, men når først nødden én gang er knækket, er det ikke svært. Jørgen
Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig
En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes
En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller
En af de mest populære hverdagsretter herhjemme er uden tvivl boller i karry. denne version med ganske klassisk, men med ekstra styrke fra limeblade, karrypasta
Toastbrødenes moder! Dette brød er karakteristisk ved sin sprøde, firkantede skorpe og tætte bløde krumme. Mie er det franske ord for krumme, og netop den
En ost med en smag, der vil frem i verden, lyder meldingen fra mejeristen Finn fra Lillebælt Mejeri. Geko er lavet på lige dele gede-
Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en
Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Livet kan være hektisk, og det er ikke altid let at finde tid til at
Dyrk dine egne grøntsager Det er fascinerende at se en plante spirer fra frø og
Hvis du er seriøs med din styrketræning, handler det om at få så meget som