Æble-nødde-slaw

En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller en anden rig olie. Spis den, som den er, eller server med en spicy frikadelle eller en kotelet.

Opskrift til 4 pers.

1 lille spidskål eller ½ savojkål, fintsnittet
2 æbler, udkernede og skåret i tern
2 gulerødder, groftrevne
2 stilke bladselleri, snittet

Macadamia-dressing:
2 spsk macadamia-nødde-olie eller oliven- eller rapsolie
4 spsk citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Ved servering:
1 bdt purløg
50 g macadamianuts*, saltede og ristede

Bland alle ingredienserne til salaten i en skål.
Macadamia-dressing: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag den godt til med salt og peber.
Ved servering: Vend dressingen omhyggeligt med salaten, brug gerne hænderne. Anret salaten i en skål, og drys purløg og nødder på. Server den, som den er, eller med en frikadelle eller kotelet til.* Andre ristede, saltede nødder kan også bruges.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER