Ristet polenta med salat af ingefær, selleri og æbler

En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes sammen af ingefær, bladselleri og æble og smages til med masser af citronsaft.

Opskrift til 4 pers.

½ kg polenta, lavet efter anvisning på pakken
Smør og olivenolie, til stegning
Salt og peber

Salat:
3 stilke bladselleri, skåret i strimler
1-2 æbler, skåret i tynde strimler
1 gulerod, revet i tynde strimler
4 cm ingefær, skåret i tynde strimler
½ citron, økologisk, saft og revet skal af
Salt og peber
½ bdt kørvel eller dild

Prøv også Iste med ingefær og mynte

Kog polentaen efter anvisning på pakken. Fyld den i et oliesmurt fad, og lad det sætte sig på køl et par timer.
Skær polentaen i 8 tykke skiver, og rist dem gyldne i lidt olie og smør på en varm pande.
Salat: Bland imens alle ingredienser til salaten, og smag til med salt og peber.
Server skiverne af polenta med salat, og pynt med kørvel eller dild.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere