Geko med røget citronchutney
En ost med en smag, der vil frem i verden, lyder meldingen fra mejeristen Finn fra Lillebælt Mejeri. Geko er lavet på lige dele gede- og komælk, hvilket giver en fin balanceret gedesmag og en cremet konsistens. Osten har en høj grad af fedme, også i smagen, som citronen giver et ideelt syrligt modspil til. […]
Kunsten at forme en bolle
Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en god ide ifølge Marie-Louise Risgaard, der er direktør på Skærtoft Mølle på Als. – Brug ikke skeer, brug ikke mel, men brug våde hænder – med skeer har du ingen […]
Albóndigas
Små krydrede spanske kødboller i tomatsauce, der er en klassiker på tapasbordet. Server dem gerne med lidt brød og helst som en del af et større tapasbord. Opskriften er også delikat at gange op og bruge til en intens gang pasta med kødboller en dag, hvor tiden ikke lige er til at lave det store […]
Grøn salat med hindbær og hasselnød
De solmodne hindbær har en stor sødme, som får tilført masser af syrlighed af en vinaigrette lavet på hvidvinseddike. De grønne salatblade binder retten sammen, mens de ristede hasselnødder knaser dejligt mellem tænderne i denne salat, som er en af Jørgen Leths yndlingssalater, så den fik han, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 pers. […]
Hjemmelavet pasta med safran, svampe og mascarpone
Den hjemmelavede pasta kan laves med alle slags krydderurter, alt efter hvilke der er i sæson. Pastaen kan sagtens serveres ”på dansk”, hvilket vil sige, at den vendes i lidt olivenolie og serveres som tilbehør til fx fisk eller kød. Italienere ville korse sig over denne servering, men her giver det mening, eftersom pastaen i […]
Kanin
Kaniner minder både i struktur og smag om kyllinger, men det lyse kød er mere magert og en anelse mere rødligt. Sæson Jagtsæsonen på vildkanin løber fra 1. september til 31. januar, men kaniner fås hele året fra opdræt. Anvendelse Selvom det vrimler med vildkaniner på flere danske øer som fx Endelave, Lolland og Bornholm, […]
Ricotta-kage med grov chokolade
En svampet og intens kage med smag af chokolade og appelsin. Ricottaen giver kagen en elegant lethed, og serveret med årstidens bær eller frugter kan den serveres året rundt. Den egner sig godt som afslutning på et måltid, men også fint som ledsager til en kop eftermiddagsespresso. Opskrift til 1 kage 4 æg, delt i […]
And i panang-karry
And er en meget udbredt spise i store dele af Asien (tænk bare på den famøse peking duck med det tynde, sprøde skind). I denne version bliver anden serveret i en cremet og fuld-aromatisk sovs primært bestående af kokosmælk og den gule panang-karrypasta. Server den med ris og evt. med en sprød og let syrlig […]
Sprød focaccia med kartoffel og rosmarin
Focaccia er en italiensk brødklassiker, som i denne version smøres med lidt cremefraiche blandet med hvidløg og rosmarin og oven på et lag kartofler. Det tilfører både focaccia-brødet og kartoflerne fugt og aroma. Server focacciaen som en del af en BBQ, til en enkel suppe eller som en del af frokosten. Opskrift på 1 stor […]
Brdr. Prices Tarte tatin
Det er en besværlig ret, der skal laves a la minute. Æblerne skal holde formen og må ikke koge ud. Adam og James Price laver tarte tatin med Golden Delicious-æbler, der kan klare turen i ovnen. Når man kan læse på et menukort, at der er 20 minutters ventetid, ved man, at den som regel […]