Foie gras-terrine med hyldeblomstgelé

Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel mad med stor smag. Den ret fik han derfor serveret, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 1 foie gras, ca. 500-600 g 3-4 tsk armagnac eller cognac Salt […]

Insalata caprese med grillede peberfrugter, pinjekerner og ramsløgsdressing

Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med grillede peberfrugter, pinjekerner og masser af små mozzarellakugler samt en dressing af chili, hvidløg og ramsløg. Forret til 4 pers. 1 rød peberfrugt, halveret og udkernet 1 gul peberfrugt, halveret […]

Frikadeller med pistacienøddeknas og peperonata

Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata. Opskrift til 4 pers. Frikadeller: 500 g hakket kalv og flæsk 2 æg 1 løg, revet 1 fed hvidløg, finthakket Ca. 1 dl mel 1 citron, revet skal af Salt og […]

Bocconcini med druer og gorgonzola

Bocconcini betyder ”små bidder” på italiensk og refererer egentlig til mini-mozzarellakugler, der lige er til at kaste i munden. Disse små bidder består af druer, der er pakket ind i gorgonzola og vendt i valnødder; sødt, salt og knasende på samme tid. Perfekt lille starter til måltidet ledsaget af et glas bobler. Forret eller snack […]

Hjemmelavet Snickers

”Snup en Snickers”, lyder det danske slogan for chokolade-baren med peanuts, og det er der en rigtig god grund til at gøre. For tiden er det trendy at blande det salte med det søde, og på den måde kan man sige, at Snickers er langt forud for sin tid. De salte peanuts spiller nemlig perfekt […]

Gâteau breton

Gâteau breton er oprindeligt fra Bretagneområdet i Frankrig. Kagen kan sammenlignes med en shortbread-kage eller en pund-til-pund-kage, men er dog helt sin egen med et twist af rom. Typisk bliver kagen spist til morgenmad og serveret med en god marmelade eller en hjemmelavet sveskekompot. Gem gerne gâteau breton’en et par dage, efter at den er […]

Blancmanger med mangopuré

På mange måder minder den fransk-haitianske dessert blanc-manger om en italiensk panna cotta (kogt fløde). Det er en form for budding lavet på fløde og med masser af frisk kokos til at give smag, og så er den uden tvivl en af Jørgen Leths yndlingsdesserter, så den fik han, da han besøgte MAD&venner til en […]

Luftig dessertomelet med syltede blommer og flødeskum

Æg optræder i et hav af desserter, men sjældent som omelet, der sagtens kan fungere som et luftigt alternativ til en pandekage. Ved at tilsætte lidt sukker, appelsinsaft og vanille og piske æggemassen luftig med flødeskum har du grundlaget til en af verdens nemmeste desserter. Den kan piftes op med frugter og bær, og har […]

Ricotta-kakaokugler med valnødder

Fabelagtige ricottakugler med lidt tekstur fra knuste digestive, lidt bitterhed fra kakao og lidt knas fra valnødder. De er velegnede som en lille let dessert eller en petitfour til kaffen. Server dem, som de er, eller med lidt friske bær til.  Opskrift på ca. 15 stk. 10-12 digestive-kiks 250 g ricotta 6 spsk sukker 50 […]

Hjemmelavet Yankee Bar

Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet til ruiner – undtagen Schweiz og Sverige, som dog var neutrale og ikke på de allieredes side og dermed ikke fik støtte fra amerikanerne. Derfor tog Toms Chokolade udfordringen op […]