Foie gras-terrine med hyldeblomstgelé
Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel
Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel
Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med
Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata. Opskrift
Bocconcini betyder ”små bidder” på italiensk og refererer egentlig til mini-mozzarellakugler, der lige er til at kaste i munden. Disse små bidder består af druer,
”Snup en Snickers”, lyder det danske slogan for chokolade-baren med peanuts, og det er der en rigtig god grund til at gøre. For tiden er
Gâteau breton er oprindeligt fra Bretagneområdet i Frankrig. Kagen kan sammenlignes med en shortbread-kage eller en pund-til-pund-kage, men er dog helt sin egen med et
På mange måder minder den fransk-haitianske dessert blanc-manger om en italiensk panna cotta (kogt fløde). Det er en form for budding lavet på fløde og
Æg optræder i et hav af desserter, men sjældent som omelet, der sagtens kan fungere som et luftigt alternativ til en pandekage. Ved at tilsætte
Fabelagtige ricottakugler med lidt tekstur fra knuste digestive, lidt bitterhed fra kakao og lidt knas fra valnødder. De er velegnede som en lille let dessert
Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
At nyde en middag med havudsigt som livsnyder er en sand gave til sanserne. For
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne