Amerikanske pandekager med græskar og æble
Tykke, godgørende pandekager i amerikansk stil med masser af varmende kanel og ingefær. Pandekagedejen bliver også tilsat lidt græskarpure, der giver den fylde, og lidt friskrevet æble, der giver sødme og tekstur. Spis pandekagerne med masser af ahornsirup og lidt frisk æble til. Opskrift på 8-10 pandekager Ca. ½ græskar, ca. ½ kg, fx blue […]
Hjemmelavet pasta fra Fischers pastaværtshus
Det svært ikke at elske den italienske klassiker. Der er uendelige muligheder med pasta og de findes i alle former og farver. Du kan koge det, bage det, fylde det og endda bruge det i dessertkøkkenet. Her disker Fischers pastaværtshus op med deres helt private opskrift på hjemmelavet pasta. Fishers pastadej (6 pers.) 400 g […]
Whoopie pies med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids
Whoopie pies tog først USA og siden resten af den kageglade verden med storm for nogle år siden med deres fantastisk kombination af cupcake og macarons. Imellem lagene af cookies (der ligner en stor macarons) gemmer sig et lifligt lag af cupcakefrosting, som kan smagssættes lige efter dine smagsløg. Opskrift på ca. 10 whoopie pies […]
Æblebrunsviger
En virkelig lækker variation af den klassiske brunsviger med et syrligt strejf af friske æbler og med masser af karamelagtig sødme fra muscovadosukker. Opskrift til 4 pers. 25 g gær 1 ½ dl mælk 2 tsk sukker 250 g mel ½ tsk kardemomme 75 g blødt smør 75 g smør 75 g muscovadosukker* 2 æbler […]
Spicy og tykke græskarkringler med kaffeglasur
Kringlerne tilberedes ligesom bagels eller pretzels, idet de dyppes i vand, inden de efterhæver. Det giver en dej, der har en vis sejhed på ydersiden, men et blødt indre. Græskarkringlerne smager forførende af pumpkin pie-krydderi. Når de er bagt, pensles de med krydret, brunet smør, og dryppes med kaffeglasur – spis dem varme, der er […]
Græskarravioli med brunet smør, pekannødder og salt ost
Hjemmelavede græskarravioli er en lidt langsommelig affære, men på en regn- eller snevåd dag er det en hyggelig beskæftigelse først at ælte og så rulle og forme dejen og fylde den med den søde og let-spicy græskarpure smagt til med brun farin og muskat. Raviolierne serveres med brunet smør med balsamico, farin og pecannødder og […]
Cookies med chokolade, mandler og kokos
Amerikanerne er vilde med cookies, og de bager dem til alt og alle lige fra nye naboer til fødselsdage og jul. Disse cookies er ganske klassiske med et lille tvist af kokos og et fint knas af mandler. Og så selvfølgelig: chunks af chokolade! Opskrift til ca. 25 cookies 120 g smør, blødt 150 g […]
Chili con carne con Tabasco
Oksekød og Tabasco er fortræffelige venner, for den varme chilismag forstærker den dybere smag i kødet. Også i en klassiker som chili con carne er Tabasco et hit. Her i en hurtig version med hakket kød, kanel og masser af bønner. Prøv også en variant med mørk chokolade, varme krydderier og skært oksekød. Det giver […]
Pumpkin pie-krydderi
I ethvert amerikansk supermarked findes ”Pumpkin Pie Spice”, som er et blandingskrydderi primært af kanel, ingefær og muskat. Det er nemt at lave sin egen version, der smager fantastisk i efterårets og vinterens tærter, pandekager, småkager og andet bagværk, og krydderiet indgår også i flere af opskrifterne på disse sider, fordi det står så umanerlig […]
Gâteau à l’orange
Fransk sandkage med en liflig smag af appelsin. Gâteau à l’orangen pensles med en appelsinlage, så snart den kommer ud af ovnen. Resultatet er en kage, der smager intenst af appelsin og i sin konsistens minder om en æbleskive med sin lette krumme og sprøde skorpe. Prøv også Marcipankage med masser af citron Opskrift til […]