Amerikanske pandekager med græskar og æble

Tykke, godgørende pandekager i amerikansk stil med masser af varmende kanel og ingefær. Pandekagedejen bliver også tilsat lidt græskarpure, der giver den fylde, og lidt friskrevet æble, der giver sødme og tekstur. Spis pandekagerne med masser af ahornsirup og lidt frisk æble til.

Opskrift på 8-10 pandekager

Ca. ½ græskar, ca. ½ kg, fx blue ballet, hokkaido eller butternut squash/1 ½ dl græskarpure*
2 æg
3 ½ dl mel
2 dl mælk
1 æble, revet
1 knsp salt
1 spsk bagepulver
2 spsk ahornsirup eller flydende honning
1 tsk kanel, stødt
½ tsk ingefær, stødt
Smør, til stegning
1-2 æbler, skåret i både eller ringe
Ahornsirup

Prøv fx også Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær

Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg den ene halvdel med skæresiden nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til det er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time (gem den anden halvdel til andre opskrifter). Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure, og lad det køle let af.
Pisk æg og mel sammen i en skål, og pisk mælken i. Pisk de øvrige ingredienser i, og lad dejen stå 10 min. på køl. Steg pandekagerne en ad gangen i smør på panden, og server med frisk æble og ahornsirup.

* Nogle gange kan græskar købes pureret i dåser i specialforretninger. Du kan også erstattes pureen med lidt ekstra mel.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER