Tykke, godgørende pandekager i amerikansk stil med masser af varmende kanel og ingefær. Pandekagedejen bliver også tilsat lidt græskarpure, der giver den fylde, og lidt friskrevet æble, der giver sødme og tekstur. Spis pandekagerne med masser af ahornsirup og lidt frisk æble til.
Opskrift på 8-10 pandekager
Ca. ½ græskar, ca. ½ kg, fx blue ballet, hokkaido eller butternut squash/1 ½ dl græskarpure*
2 æg
3 ½ dl mel
2 dl mælk
1 æble, revet
1 knsp salt
1 spsk bagepulver
2 spsk ahornsirup eller flydende honning
1 tsk kanel, stødt
½ tsk ingefær, stødt
Smør, til stegning
1-2 æbler, skåret i både eller ringe
Ahornsirup
Prøv fx også Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær
Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg den ene halvdel med skæresiden nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til det er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time (gem den anden halvdel til andre opskrifter). Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure, og lad det køle let af.
Pisk æg og mel sammen i en skål, og pisk mælken i. Pisk de øvrige ingredienser i, og lad dejen stå 10 min. på køl. Steg pandekagerne en ad gangen i smør på panden, og server med frisk æble og ahornsirup.
* Nogle gange kan græskar købes pureret i dåser i specialforretninger. Du kan også erstattes pureen med lidt ekstra mel.