Chili con carne con Tabasco

Oksekød og Tabasco er fortræffelige venner, for den varme chilismag forstærker den dybere smag i kødet. Også i en klassiker som chili con carne er Tabasco et hit. Her i en hurtig version med hakket kød, kanel og masser af bønner. Prøv også en variant med mørk chokolade, varme krydderier og skært oksekød. Det giver en helt anden og meget mere luksuriøs oplevelse, end den vi oftest får af hakket kød.

3 løg, hakkede
4 fed hvidløg, hakkede
2 spsk olie
2 spsk stødt spids-kommen
2 spsk Tabasco
1 stang kanel
6 laurbærblade
1 dåse tomatkoncentrat
600 g hakket oksekød
2 ds hakkede tomater

2 dl bouillon, fx grøntsagsbouillon
1 spsk brun farin
2 tsk hvidvinseddike
Salt og peber
2 ds kidneybønner

Ved servering:
Cremefraiche
Persille, hakket

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere