Gâteau à l’orange

Fransk sandkage med en liflig smag af appelsin. Gâteau à l’orangen pensles med en appelsinlage, så snart den kommer ud af ovnen. Resultatet er en kage, der smager intenst af appelsin og i sin konsistens minder om en æbleskive med sin lette krumme og sprøde skorpe.

Prøv også Marcipankage med masser af citron

250 g rørsukker
6 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 økologisk appelsin, saft og revet skal af
Smeltet smør, til formen

Appelsinsirup*:
200 g rørsukker
2 appelsiner, saften fra

Pisk det bløde smør sammen med halvdelen af rørsukkeret. Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt æggeblommer en efter en til smørblandingen. Sigt, og vend hvedemel og bagepulver i massen, og tilføj revet appelsinskal og -saft. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med resten af rørsukkeret, og vend det forsigtigt i massen. Smør en form med smeltet smør, og vend massen op i formen**. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50-55 min. Tjek evt. med en strikkepind, om kagen er færdigbagt (der må ikke hænge dej ved). Forbered appelsinsiruppen, mens kagen bager.
Appelsinsirup: Kom rørsukker og appelsinsaft i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst.
Pensl den færdigbagte og varme kage med den ønskede mængde appelsinsirup. Nyd kagen afkølet.

*Kom evt. lidt Cointreau i siruppen, for det vil gå godt sammen med appelsinsaften.
**Du kan anvende flere forskellige forme til denne kage. Kagen her er bagt i en Kouglof-form.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER