Samosaruller med frisk jordnødde-koriander-chutney

De sprøde samosaer med det krydrede vegetariske fyld er en populær snack i Indien, men også et lækkert indslag i en stor festmenu, hvor rullerne dyppes i den friske chutney. Opskrift til 4-8 pers. Jordnødde-koriander-chutney: 1 stort bdt koriander 50 g jordnødder 2 citroner Havsalt Sort peber Evt. lidt chili Samosaruller: 200 g kartofler, skåret […]

Popcakes

Disse popcakes, kagekugler på pind, er opfundet af den amerikanske blogger Angie Dudley, også kendt som Bakerella. Det skete ved et tilfælde, da et eksperiment mislykkedes, og hun stod med kage, der kunne trilles til kugler, dyppes i lyserød chokolade og stikkes på en pind. En kæmpe kagetrend var født. Opskrift på 15 popcakes 30 […]

Hasselnøddekys med espresso-mascarponecreme

Det klæder de søde marengs at få selskab af noget bitterhed, som i disse små sandwich kommer fra hasselnødder i selve marengsmassen og lidt espresso i den delikate creme, der ligger imellem marengsene. Ideelt til en intens kop kaffe. Prøv også Strangas’ signatur-macarons med hindbær Opskrift på ca. 12-15 stk. 4 æggehvider 270 g sukker […]

Perfekte brownies – med et hint af kaffe

Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag, men er du ikke så meget […]

Crispy auberginechips med citrondip

Gyldne og sprøde chips er ualmindeligt svære at stå for. Især de hjemmelavede af slagsen. Det eneste, det kræver for at lave dem selv, er en gryde med hed olie, læssevis af salt og en ordentlig bunke rodfrugter, for det klæder ikke kun kartoflen, men også alle kartoflens venner, som pastinak, rødbede, gulerod, selleri og […]

Cupcakes med chokolade og Snickers

Disse cupcakes er lavet ud fra princippet: mere af det hele! Ud over chokolade er der også gang i karamelsauce, peanutbutterfrosting og så liiiige en snickers på toppen. Det er amerikansk, så det driver, og smagen sidder lige i skabet. Opskrift på 12 cupcakes med chokolade og Snickers 40 g smør, blødt 100 g mel […]

Vegetar-curry med aubergine, peanuts og græskar

Varmende, velkrydret curry på en af efterårets dejligste råvarer, græskar. Curryen er smagt til med masser af kokosmælk, peanutbutter, ingefær og chili. Lad det hele simre, til alle smagene når hinanden, og server med masser af frisk koriander, hakkede peanuts og lidt ris. Opskrift på curry til 6-8 pers. 1 aubergine, skåret i små tern […]

Græskarsmør

En opskrift, der egentlig ikke har noget med smør at gøre, men har fået navnet pga. sin smørbare konsistens. Det er en form for marmelade, hvor græskarret koger i æblejuice med ingefær, nelliker, kanel og muskat, hvilket giver en krydret og mild ”smør”, der smager fantastisk sammen med en salt ost. Opskrift på 2 store […]

Meyers hvedebrød med revet rugbrød

Claus Meyer er brød-afficionado. Han har næsten hele sit liv bagt sit eget brød. Han afholder brødkurser for flere tusinde mennesker årligt, og han står bag adskillige bagerbutikker – Meyers Brød. Han har udgivet flere bøger om kunsten at bage, og den sidste nye brødbog er lige kommet på hylderne. Vi giver dig opskriften på […]

Græskarkage i lag med kaffe-smørcreme

En vidunderligt krydret græskarkage, der minder lidt om en klassisk gulerodskage i smagen, men den serveres som en lagkage lagt sammen med en forførende kaffe-marengs-smørcreme og en krydret pumpkin-pie-krydret sirup på toppen. En kage til alle slikmunde (fx omkring Halloween) og alle, der trænger til at se lidt lyst på vintermørket. Opskrift på 1 stor […]