Frikadeller med pistacienøddeknas og peperonata

Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata. Opskrift til 4 pers. Frikadeller: 500 g hakket kalv og flæsk 2 æg 1 løg, revet 1 fed hvidløg, finthakket Ca. 1 dl mel 1 citron, revet skal af Salt og […]

Entrecote med bearnaise, nye kartofler og grønne bønner

Hemmeligheden bag en vellykket bearnaise er at styre temperaturen. Det kræver omhu, men når først nødden én gang er knækket, er det ikke svært. Jørgen Leth holder meget af at få en gang bearnaise serveret til en velstegt – gerne rødstegt – bøf, så det fik han serveret, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 […]

Ristet polenta med salat af ingefær, selleri og æbler

En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes sammen af ingefær, bladselleri og æble og smages til med masser af citronsaft. Opskrift til 4 pers. ½ kg polenta, lavet efter anvisning på pakken Smør og olivenolie, til stegning […]

Æble-nødde-slaw

En enkel og supersprød salat med sød-syrlige æbler og salte og knasende macadamianødder til at brede smagsindtrykkene ud. Salaten smages gerne til med macadamianøddeolie eller en anden rig olie. Spis den, som den er, eller server med en spicy frikadelle eller en kotelet. Opskrift til 4 pers. 1 lille spidskål eller ½ savojkål, fintsnittet 2 […]

Boller i karry

En af de mest populære hverdagsretter herhjemme er uden tvivl boller i karry. denne version med ganske klassisk, men med ekstra styrke fra limeblade, karrypasta og ingefær. Opskrift til 4 pers. Boller: 500 g hakket svinekød 2 tsk salt 3 spsk havregryn 2 dl mælk 2 æg 1 lille løg, revet 1 fed hvidløg 2 […]

Hjemmelavet pasta med safran, svampe og mascarpone

Den hjemmelavede pasta kan laves med alle slags krydderurter, alt efter hvilke der er i sæson. Pastaen kan sagtens serveres ”på dansk”, hvilket vil sige, at den vendes i lidt olivenolie og serveres som tilbehør til fx fisk eller kød. Italienere ville korse sig over denne servering, men her giver det mening, eftersom pastaen i […]

Kanin

Kaniner minder både i struktur og smag om kyllinger, men det lyse kød er mere magert og en anelse mere rødligt. Sæson Jagtsæsonen på vildkanin løber fra 1. september til 31. januar, men kaniner fås hele året fra opdræt. Anvendelse Selvom det vrimler med vildkaniner på flere danske øer som fx Endelave, Lolland og Bornholm, […]

And i panang-karry

And er en meget udbredt spise i store dele af Asien (tænk bare på den famøse peking duck med det tynde, sprøde skind). I denne version bliver anden serveret i en cremet og fuld-aromatisk sovs primært bestående af kokosmælk og den gule panang-karrypasta. Server den med ris og evt. med en sprød og let syrlig […]

Bøf bearnaise med pommes frites

En rigtig klassiker, som bare holder! Pommes fritene i denne opskrift bliver friteret ad to omgange, hvilket gør dem endnu mere sprøde og fuldstændigt uimodståelige. Sammen med den cremede, let syrlige og fyldige sovs og den velstegte bøf er der tale om en rigtig himmerigsmundfuld. Opskrift til 4 pers. Pommes frites: 1 kg kartofler, gerne […]

Broccolibeef

Brug gerne en rigtig god udskæring af oksekød til denne ret, for kødet spiller en absolut hovedrolle sammen med den let bitre og søde broccolismag. En kraftigt smagende ret med en dejlig sauce, som fortjener at blive suget op med et stykke brød. Opskrift til 2 pers. 200 g oksekød, gerne mørbrad eller filet 1 […]