Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata.

Opskrift til 4 pers.

Frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg, revet
1 fed hvidløg, finthakket
Ca. 1 dl mel
1 citron, revet skal af
Salt og peber

Pistacienøddeknas:
2 fed hvidløg, finthakkede
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
3 skiver toastbrød
150 g pistacienødder
6 spsk revet parmesan
1 citron, revet skal af
Salt og peber
2 æg, sammenpiskede
Olie, til stegning

Peperonata:
6 peberfrugter i forskellige farver
1 løg, skåret i skiver
1 fed hvidløg, knust
4 spsk olivenolie
1 ds flåede tomater, halverede
1 dl vand
Salt og peber
50 g pinjekerner, ristede
50 korender
1 håndfuld bredbladet persille eller basilikum

Frikadeller: Rør hakket kalv og flæsk med æg, løg, hvidløg, mel, citronskal, salt og peber, og stil farsen til side.
Pistacienøddeknas: Kom hvidløg, persille, toastbrød, pistacienødder, parmesan, citronskal, salt og peber i en blender, og blend det til en blød rasp. Form farsen til frikadeller, dyp dem først i de sammenpiskede æg og dernæst i pistacienøddeblandingen. Steg frikadellerne ved middel varme på en pande i olie.
Peperonata: Flæk peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Varm olivenolien op i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter, og lad det stege i ca. 5 min. Hæld de flåede tomater og vandet ved, og krydr med salt og peber. Lad det hele simre i 15-20 min. Server med ristede pinjekerner, korender og persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *