Frikadeller med pistacienøddeknas og peperonata

Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata.

Opskrift til 4 pers.

Frikadeller:
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg, revet
1 fed hvidløg, finthakket
Ca. 1 dl mel
1 citron, revet skal af
Salt og peber

Pistacienøddeknas:
2 fed hvidløg, finthakkede
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
3 skiver toastbrød
150 g pistacienødder
6 spsk revet parmesan
1 citron, revet skal af
Salt og peber
2 æg, sammenpiskede
Olie, til stegning

Peperonata:
6 peberfrugter i forskellige farver
1 løg, skåret i skiver
1 fed hvidløg, knust
4 spsk olivenolie
1 ds flåede tomater, halverede
1 dl vand
Salt og peber
50 g pinjekerner, ristede
50 korender
1 håndfuld bredbladet persille eller basilikum

Frikadeller: Rør hakket kalv og flæsk med æg, løg, hvidløg, mel, citronskal, salt og peber, og stil farsen til side.
Pistacienøddeknas: Kom hvidløg, persille, toastbrød, pistacienødder, parmesan, citronskal, salt og peber i en blender, og blend det til en blød rasp. Form farsen til frikadeller, dyp dem først i de sammenpiskede æg og dernæst i pistacienøddeblandingen. Steg frikadellerne ved middel varme på en pande i olie.
Peperonata: Flæk peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Varm olivenolien op i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter, og lad det stege i ca. 5 min. Hæld de flåede tomater og vandet ved, og krydr med salt og peber. Lad det hele simre i 15-20 min. Server med ristede pinjekerner, korender og persille.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER