Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Søtunge er en af de lækreste fisk, der lever i farvandet omkring os. Den er på niveau med pighvar og havtaske, men fladfisken ligger også i den tungere ende af prisskalaen, så den kan erstattes af rødspætte eller skrubber. Her er søtungen paneret i knust cornflakes for at give den en ekstra sprødhed, før den […]

Hindbærkoldskål med lakridskammerjunker

En vaskeægte sommerklassiker – her piftet ekstra op med både hindbærrene og de gode lakridskammerjunkere. Anissmagen er herlig op mod den syrlige koldskål, så lav endelig rigelige mængder – kammerjunkerne skal nok få ben at gå på. Drys en smule frysetørret hindbærpulver på inden servering, og så er der ikke et øje tørt. En forfriskende […]

Asparges med syltede skalotteløg, kartoffelkompot og skinke

Asparges og kartofler har begge en lettere nøddeagtig smag, og derfor er de en rigtig dejlig match. De syltede løg løfter og letter smagen, mens skinken giver en god saltet kant. Retten er ret enkel at lave, men tager sig samtidig ud som en lille million – perfekt til forårsgæster. Opskrift til 4 pers. 2 […]

Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som Morten Køster og lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet […]

Sådan koger du nye kartofler

At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige kogetid og spæde til med lidt krydderier, som giver en god tyngde til smagen. Så er du godt på vej til at kunne nyde de nye, fantastiske kartofler, når de […]

Frikasse med lam, dild og rejer

Opskrift til 5 pers. 100 g smør 100 g hvedemel 1 kg lammebryst eller bov, skåret i tern a ca 1 ½ cm x 1 ½ cm 1 tepose 1 tsk sorte peberkorn 1 tsk korianderfrø 1 laurbærblad 150 g nye kartofler, kogte 1 bdt grønne asparges 1 bdt hvide asparges 20 små, nye gulerødder […]

Vanilje panna cotta med rabarber, lakridsskum og knust makron

Opskrift til 4 pers. Panna cotta: 1 vanillestang ½ l piskefløde 4 spsk muscovado-sukker 4 blade husblas Bagt rabarber: 300 g rabarber, gerne frosne 60 g rørsukker Ved servering: 8 makroner 1 dl piskefløde 1 tsk lakridspulver Panna cotta: Flæk vanillestangen, bring langsomt fløden i kog sammen med sukker og vanillestang for svag varme, og […]

Porchetta med basilikum, hvidløg og citronskal

Porchetta stammer fra regionen Lazio i det centrale Italien, hvor man til familiefester gerne ruller en hel gris sammen, som tilberedes over grillen i flere timer, til sværene er sprøde, og kødet saftig mørt. Det er dog til at forstå, at porchettaen har gået sin sejrsgang over resten af Italien, og i Danmark har vi […]

Italian Stallion

Tapas, snacks eller fingerhapser – kært barn har mange navne, og der er da også noget usnobbet og tilbagelænet afslappet ved at spise med fingrene. Det er blevet trendy, at lægge bestikket til side og nyde lidt uformel finger-food til din drink som fx disse gourmet-dogs fra Foderbrættet i København. Opskrifter til 4 pers.    […]

Koldskålsis på pind

Jep, den er god nok. Den højtelskede, klassiske sommerspise, koldskålen, er tryllet iskold og så på pind. Derefter bliver den overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetørret rabarber. Perfekt sødt punktum på en skønsommermiddag, og den smager virkelig af koldskål! Opskrift på koldskålsispinde Koldskålsis: 250 g kærnemælk 115 g sukker 115 g piskefløde 1 […]