Grillede nye danske løg og porrer
Løgene er kogt først i godt saltet vand, for ellers ville de nok blive brændt, hvis de skulle tilberedes helt færdig kun på grillen. Derefter
Løgene er kogt først i godt saltet vand, for ellers ville de nok blive brændt, hvis de skulle tilberedes helt færdig kun på grillen. Derefter
Hindbæreddike er fin til salater og lyst kød, for den har masser af friskhed og sødme. Rosmarinen gør den ekstra krydret og tilføjer lidt kant.
De langtidsbagte tomater er geniale at have stående i køleskabet til en dag, hvor man har brug for hurtig aftensmad eller en snack. Opskrift til
Når der serveres en lækker hovedret, hører der sig som regel noget tilbehør med, som supplerer godt til retten. Det kan være svært at finde på noget nyt, der ikke blot er sovs og kartofler, men som smager godt og som passer godt til retten; det er klart, det gør sovs og kartofler i langt de fleste tilfælde, men nogle gange ønsker man også at forny sine egne evner, og imponere med sjovt tilbehør til retten.
En god salat, som smager dejligt og ligger let i smagsløgene, er som regel et hit hos de fleste. Her har vi skabt en salat af ydmyge ingredienser, nemlig en salat med gulerødder, sharonfrugt og ristet sesam.
Denne salat er nem at lave, idet gulerødder overhældes med honning, citronskal, olie og salt, og bages 10 minutter i ovnen. Disse blandes i en skål med sharonfrugt, citronsaft og lidt salg, og så skal det blot anrettes på en tallerken.
Alt imens gulerødderne er i ovnen, kan man passende lave en bukkehornsolie til at hælde over.Denne salat egner sig rigtig godt som tilbehør til både frokost og aftensmad, og især som tilbehør til et stykke ovnstegt kylling.
Ønsker man i stedet en mere frisk salat, kan man med fordel give sig i kast med en spidskålssalat med ananas. Denne salat kan man roligt lave for meget af, for den er nemlig også god i dagene efter, den er blevet lavet. Her blandes spidskål, forårsløg, ananas, creme fraiche, dijonsennep, honning, citronsaft, salt, peber og persille (efter behov).
Her er altså tale om en lækker sommersalat, der både har søde og salte elementer i sig, og egner sig især godt til grillede pølser eller grillet kød.
I stedet for de almindelige, kogte kartofler, kan man med fordel opgradere sine kartoffelserveringer med nogle nye konsistenser og smage, og pifte den almindelige kartoffel op til middagens tilbehør.
Vores sprøde søde kartofler med sød chilisauce er bestemt et forsøg i køkkenet værd. De er en af vores klare favoritter, både som forret, tilbehør og som snack, fungerer de bare virkelig godt. Her er tale om søde kartofler, æg, rasp, olie, koriander efter behov, salat og sød chilisauce. De søde kartofler skæres i almindelige skiver, dækkes i æg og rasp og steges på en pande ved svag varme, så de friteres og bliver ekstra syndige at spise.
Chilisaucen kan man med fordel selv lave, så man får hele den hjemmelavede oplevelse, og det kræver blot hakket chili, sukker og risvinseddike i en opkogning, og er færdig så snart sukkeret er smeltet. Super simpelt, og nemt at lave sin søde chilisauce til sine friterede søde kartofler.
Er man mere til en god kartoffelmos, har vi fået fingrene i Prices opskrift på kartoffelmos, og som man nok kan gætte sig til, indeholder denne opskrift masser af smør. Her får du en opskrift der indeholder kartofler, løvstikke eller rosmarin, smør, sødmælk, salt, peber og så kan man tilføje muskatnød efter behov. Når kartoflerne har kogt med enten løvstikke eller rosmarin, samles hele herligheden i en gryde og smages til med salt og peber, og denne kartoffelmos kan eventuelt sigtes, hvis man ønsker at gøre den så silkeblød, at den næsten bør spises med en ske.
Ønsker man blot at tilføje lidt sjov til bordet, som familien eller gæsterne kan snacke af i løbet af måltidet, kan man give sig i kast med at lave græskarsmør til brødet. Dette er ikke som sådan smør, idet det får en meget sød smag, så det kan nok nærmere sammenlignes med en marmelade der har en smørkonsistens, og fungerer særligt godt på brød som tilbehør.
Serverer man tilbehør til det voksne publikum, kan man stille syltede oliven og oste på bordet. Græskarsmøret fungerer også godt til en salt ost, og disse kan sagtens kombineres med brød til.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
At nyde en middag med havudsigt som livsnyder er en sand gave til sanserne. For
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne