Salat med perlebyg, lynstegt babyspinat og pocheret æg
En enkel og mættende salat af kogt perlebyg smagt til med masser af citron og chili, hvis skarphed står rigtig godt til det bløde og milde æg. Opskrift til 4 pers. 200 g perlebyg 1 bouillonterning, gerne grøntsagsbouillon 200 g babyspinat Olivenolie, til stegning 1 citron, økologisk, reven skal og saft af 1-2 røde chilier, […]
Havgus med druer i karamel med lavendel
Blot to kilometer fra Vadehavet går køerne fra Nygård og græsser, hvilket giver deres foder et ekstra skud salt, og det afspejler sig i mælkens smag. Osten har en mild nøddesmag, der står rigtig godt til druernes sødme og lavendelblomsternes flora. Det er nærmest en sprød ost med knas fra de dannede krystaller, som alligevel […]
Saltsyltede appelsiner, lime og citroner
I de nordafrikanske køkkener og især det marokkanske bliver citronens fulde potentiale foldet ud, for her bliver den både syltet, tørret og spist rå og i alverdens gryderetter osv. Det er også en stærk tradition at saltsylte dem som her, hvilket gør alt, inklusive skallen, brugbart, så anvend økologiske citrusfrugter, og brug dem i vinterens […]
Lykkebjerg med tomatmarmelade
Lykkebjerg er Arla Unikas første råmælksost, og mælken stammer, måske ikke så overraskende, fra en prisbelønnet gård af samme navn. Mælken kommer i hænderne på ostemesteren Gert på Tistrup Mejeri, som sørger for, at osten får sin krydrede smag og noter af stald, på den gode måde! Osten får her et sødligt, men dog stadig […]
Salsa roja
Den ultimativt autentiske salsa, der kan bruges som base i nærmest enhver mexicansk ret. Server den fx til i tacos, til langtidsbraiseret kød eller til majschips serveret med et godt glas øl. Tip: ”Roja” betyder ”rød”, og det udtales ”Ro-ha”. Opskrift på 2-3 glas 15 modne tomater, halverede 3 løg, gerne røde og gule, halverede […]
Brunede kartofler
Giv de nykogte kartofler en lynhurtig skylning i koldt vand, så bliver de superlette at pille. Og tag dig god tid til at lave de brunede kartofler. Karamellen skal nå at sætte sig på kartoflerne, så de skal vendes rundt mange gange. Resultatet bliver til gengæld uovertruffet, lover kokken Trine Hahnemann. Opskrift til 6 pers. […]
Varm salat a la cæsar
Grillet salat lyder måske underligt, men det virker! Vælg mini romaine eller hjertesalat. De bliver søde, let bitre og uimodståelige, når de lige har været en kort tur på grillen, fortæller kok og madstylist Louisa Lorang. Opskrift til 4 pers 4 hjertesalater Olivenolie Salt og peber 4 ansjoser, hakkede 2 spsk olivenolie 1 citron, saften […]
Balsamico-salt
Overalt i Italien står der balsamico, salt og olivenolie på bordet, for det er ideelt at hælde over salater eller dyppe usaltet brød i. Med balsamico-salt mangles bare olien! Opskrift på 1 stor portion ½ dl balsamico* 3 spsk meget groft havsalt Kom balsamicoen i en gryde, og kog den ind, til der er ca. […]
Parmesanristet blomkål med hvidløg og persille
Med sin blide og let jordagtige smag er blomkål en rigtig velegnet match til salte ostetyper. Opskrift til 4 pers. 1 blomkål, skåret i buketter 3 fed hvidløg, finthakkede ½ citron, økologisk, revet skal og saft af Olivenolie 1 dl parmesan, revet Salt og peber ½ bdt bredbladet persille, hakket Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade. […]
Kartoffelsalat med urter
Løvstikke er et klassisk krydderi til kartofler og smager supergodt sammen med nye, danske kartofler. Opskrift til 4 pers. 2 stængler løvstikke 1 kg nye danske kartofler ½ dl vindruekerneolie 2 spsk æblecidereddike Salt og peber 1 bdt bronzefennikel eller fennikeltop Pluk bladene af løvstikkestænglerne, og læg dem til side. Kog kartoflerne møre i godt […]