Grillede nye danske løg og porrer

Løgene er kogt først i godt saltet vand, for ellers ville de nok blive brændt, hvis de skulle tilberedes helt færdig kun på grillen. Derefter er løgene dryppet af og grillet let, til de får lidt mønster og grillsmag.

Opskrift til 4 pers.

10 nye løg med top
1 bdt porrer
2 spsk vindruekerneolie
1 spsk grov sennep
1 bdt kørvel, bladene af*
Peber og salt

Pil, og skyl løg og porrer. Skær porrerne i stykker på 5 cm. Kog det hele i godt saltet vand, til de stadig har lidt bid. Det tager ca. 5 min. Køl ned i isvand, og lad dem dryppe af, og grill dem så på en varm grill, til de har fået mønster. Vend løg og porrer i olie og sennep. Det kan evt. gøres i en pose. Drys med grofthakkede kørvelblade og masser af friskkværnet peber og salt.

*Hvis du har lavet retten med makrel, bruger du bare bladene, der var tilovers derfra.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER