Blåbærcrumble med balsamico

En rigtig vellagret balsamico har udviklet en stor og kompleks sødme, som egner sig supergodt til desserter.

Opskrift til 2-4 pers.

5 dl blåbær, friske eller frosne og optøede
3 spsk sukker
½ spsk mel
1 knsp salt
1 spsk balsamico
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl muscovadosukker eller brun farin
1 dl mel
Evt. ½ tsk kanel
80 g smør, blødt

1-2 spsk sukker

Balsamicosirup:
½ dl balsamico

Ved servering:
Vanilleis

Bland blåbær, sukker, mel og salt i en skål. Kom blandingen i et ovnfast fad, så blåbærrene dækker bunden. Dryp blåbærrene med 1 spsk balsamico. Bland havregryn, sukker, mel og evt. kanel i en skål, og tilsæt det bløde smør. Arbejd smørret ind i de andre ingredienser med fingrene, så du får en løs crumbledej. Kom dejen oven på blåbærrene, drys med sukker på toppen, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., til dejen har fået lidt farve.
Balsamicosirup: Kom balsamico i en lille gryde, og lad det simre, til det er reduceret til ca. halvdelen, det tager 5-6 min. Lad det køle af. Nu skulle det gerne have konsistens som en tyktflydende sirup.
Ved servering: Server en god skefuld blåbærcrumble med vanilleis, og dryp balsamicosirup på toppen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER