Balsamico-salt

Overalt i Italien står der balsamico, salt og olivenolie på bordet, for det er ideelt at hælde over salater eller dyppe usaltet brød i. Med balsamico-salt mangles bare olien!

Opskrift på 1 stor portion

½ dl balsamico*
3 spsk meget groft havsalt

Kom balsamicoen i en gryde, og kog den ind, til der er ca. 3 spsk tilbage, og konsistensen er blevet som sirup. Afkøl siruppen let. Bland salt og balsamico i en skål, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 130 grader i ca. 30 min., eller til saltet er helt tørt. Opbevar saltet i et lufttæt glas eller en krukke med låg.

*Hvis du har den originale, tyktflydende aceto balsamico tradizionale, er der ikke grund til at koge den ind.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere