Julemacarons

Disse delikate macarons har en fin smag af jul, fra en appelsinkaramel smagt til med kanel, vanilje og allehånde. Karamellen knuses og blandes med ganachen, der fyldes mellem de bløde kransekageagtige makroner med den silketynde, men knasende skal. Perfekt til en kop te, på konfektfadet eller som en petitfour oven på et overdådigt julebord. Opskrift […]
Brunede kartofler
Giv de nykogte kartofler en lynhurtig skylning i koldt vand, så bliver de superlette at pille. Og tag dig god tid til at lave de brunede kartofler. Karamellen skal nå at sætte sig på kartoflerne, så de skal vendes rundt mange gange. Resultatet bliver til gengæld uovertruffet, lover kokken Trine Hahnemann. Opskrift til 6 pers. […]
Andesteg på grill
Julens andesteg bliver formidabel på grillen, for den får ekstra smag og et uimodståeligt sprødt skind. Her får du Kokken Trine Hahnemanns bud på en grillet juleand med herlige krydderier af citrusfrugter, timian og hvidløg. Andesteg på grill til 6 pers. 1 and på 3 kg Salt og friskkværnet peber Fyld: ½ usprøjtet appelsin 1 […]
Honning-elge
Humoristiske julesmåkager med en dyb, krydret smag af honning, nelliker og kanel. Har du ikke en elge-form, kan andre fint bruges. Opskrift til ca. 40 stk. 800 g mel 1 spsk ingefær, stødt ½ tsk nelliker, stødt 2 tsk kanel, stødt ½ spsk […]
Bagt riscreme med kirsebærsorbet og puffede vilde ris samt sprøde kanelflager
Risalamanden er svær at erstatte, men let at variere. I denne ret er der stadig ris og fløde på bordet, men som en let bagt creme med kraftige syltede kirsebær, blid sorbet og kanelknas. Opskriften er udviklet af kokken Per Hallundbæk fra Falsled Kro til MAD&venner. Opskrift til 4 pers. Riscreme (skal begyndes en-to dage […]
Julekage
Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner. Opskrift til 1 kage 4 æg 300 g sukker 200 g mel 40 g kakao 1 […]
Flæskestegssandwich
Flæskestegssandwich er en klassiker af en grund: Kombinationen af den sprøde flæskesvær, den bløde og letsyrlige rødkål og blød mayonnaise er forrygende. Her får den lidt ekstra friskhed fra lidt æble. Opskrift til 4 pers. Rødkål: ½ rødkål 1 spsk smør 1 knsp allehånde 1 laurbær ½ stjerneanis 1 dl æbleeddike 2 dl æblejuice 2 […]
Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær
Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier. Opskrift til 1 stor portion 750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade 600 g sukker 20 g smør 50 g syltet ingefær, hakket 1 vanilljestang, kornene fra 30 g pektin 50 […]
Financiers
Små saftige mandelkager afslutter den store aften sammen med en kaffe og avec. De har fået lidt vanille og mørk chokolade på toppen, bare fordi … siger kokken Trine Hahnemann om disse dejlige julekager. Opskrift til ca. 25 kager 120 g usaltet smør 80 g smuttede mandler 1 vanillestang 120 g flormelis 3 æggehvider (90 […]
Æbletoddy
En varmende toddy til den kolde tid. Smager forrygende både med og uden rom. Drik den udendørs med vanter på, anbefaler kokken Trine Hahnemann. Opskrift til 1 bowle 1 kg æbler, helst belle de boskoop 100 g sukker 2 stænger hel kanel 1 ½ l æblejuice 10-12 cl mørk rom Vask æblerne, skær dem i […]