Varm salat a la cæsar

Grillet salat lyder måske underligt, men det virker! Vælg mini romaine eller hjertesalat. De bliver søde, let bitre og uimodståelige, når de lige har været en kort tur på grillen, fortæller kok og madstylist Louisa Lorang.

Opskrift til 4 pers

4 hjertesalater
Olivenolie
Salt og peber
4 ansjoser, hakkede
2 spsk olivenolie
1 citron, saften af
Masser af parmesan, revet

Skær den allernederste mørke bund af salaterne, flæk dem, skyl dem, og tør dem på et rent viskestykke. Dryp dem med olivenolie, og grill dem på den varme grill, de skal have et par minutter. Vend dem undervejs. Krydr med salt og peber.
Rør imens hakkede ansjoser med olivenolie og citronsaft.
Anret salaterne på et fad, top med ansjos-vinaigretten og masser af parmesan, og server straks.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere