Mini surdejspizzaer med mozzarella og jomfruhummere
Surdej er fantastisk at arbejde med, men det kræver lidt planlægning og tålmodighed, for dejen hæver ikke nær så hurtigt som en gærdej. Til gengæld er såvel smag og konsistens super. Disse pizzaer kan få lige det fyld, du drømmer om – her de med en aromatisk tomatsauce og en smuk, ekstravagant jomfruhummerhale. Opskriften er […]
Lynfrossen yoghurt med jordbær og Amaretti
En superhurtig dessert at bikse sammen, for den består ganske enkelt af sukker, yoghurt og frosne jordbær, der blendes sammen til en cremet softice. De italienske Amaretti-cookies giver et sprødt drys og en solid smag af mandel. Drys også gerne rundhåndet med lidt friske jordbær inden servering. Opskrift til 4 pers. 5 ½ dl græsk […]
Glasnudelsalat med ingefærmarineret oksekød
Skarpe smage som ingefær står generelt rigtig godt til oksekød med sine varme og citrus-agtige noter. Kombinationen er især udbredt i det kinesiske stirfry-køkken, som denne ret er inspireret af med et hav af nudler blandet med chili, ingefær, hvidløg og velstegte stykker oksekød. Opskrift til 4 pers. Ingefærmarineret oksekød: ½ dl neutral olie ½ […]
Ingefær-cookies
Disse herlige småkager med et sukkerknasende ydre og et blødere, karamel-agtigt indre får det maksimale ud af ingefærens søde og krydrede smag. De indeholder ingefær i tre former; stødt, frisk og kandiseret. Hvis du ikke har det kandiserede, kan de sagtens laves alligevel. Server til en skoldhed kop te eller en espresso. Opskrift på ca. […]
Prices kartoffelmos
En god kartoffelmos rummer smør. Ja, masser af smør, mener brødrene Price, som står bag denne opskrift, der er perfekt til en gang coq au vin. Opskrift til 1 portion /2-3 pers. 500 g små kartofler, gerne æggeblommekartofler En dusk løvstikke eller rosmarin 250 g smør 1 dl sødmælk Salt og peber Muskatnød, efter smag […]
Italiensk linsesalat med kylling
En alt-i-en-salat baseret på de elegante puy-linser, som formår at holde et let knasende bid trods kogning, og så er den ellers smagt til med sprød, fintsnittet rosenkål, der giver en let bitterhed, fyldige og syrlige tomater i olie og et godt bid fra den stegte kylling. Et solidt måltid i sig selv eller med […]
Crostini med langtidsbagte babytomater og citronricotta
Tomater, og især kernerne, indeholder en god del umami, hvilket gør dem velegnede til at fremhæve andre smage. Det er derfor ikke så underligt, at italienerne bruger tomater og parmesan (der også rummer meget umami) som basis for pastasaucer, sammenkogte retter og salater, for de evner ganske enkelt at få de enkelte råvarer til at […]
Brødrene Prices Coq au vin
Klassikeren over dem alle, lavet og spist utallige gange, fordi det smager så godt. Adam og James Price synes, at deres version smager rigtig godt. De anbefaler gode franske kyllinger til retten, for de har mere struktur og smag end de fleste af de danske. Server den fx med en god kartoffelmos til. Opskrift til […]
Brandade-mayonnaise
Det her er en version af den klassiske sydfranske klipfiske-mousse. Traditionelt er det en blanding af klipfisk og kartofler. Her er brandaden uden kartoffel og meget mere koncentreret i form af en dip. Mayoen er lavet med frisk saltet torsk i stedet for klipfisk. Det er en ret, der er udviklet af Adam Price og […]
Hjemmelavet Mars bar
En af verdens måske mest ikoniske chokoladebarer blev opfundet i 1932 af Forrest Mars – søn af Frank C. Mars, der stiftede virksomheden Mars Inc. Som barn havde han polio og kunne ikke gå i skole, så hans mor lærte ham i stedet at arbejde i køkkenet, og han var især fascineret af at lave […]