Hyldeblomstsorbet fra Ismageriet
I grøftekanter, haver og parker i hele landet vokser hyldeblomsterne, og de er lige til at plukke og trylle om til sirupper eller sommerfrisk saft, men de også herligt forfriskende i en is. Denne opskrift er fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. Opskrift til 1-1 ½ l is Sukkerlage: 6 g Melatin eller […]
Crostini med gedeost, jordbær og bagte rabarber
Crostini betyder på italiensk ’små skorper’, men det skal man ikke kimse af. Serveret som her med den fede gedeost, de søde jordbær og de bagte, let syrlige rabarber er de en perfekt snack til sommerens sammenkomster, gerne nydt med et glas bobler eller en kølig hvidvin til. Crostini med gedeost, jordbær og rabarber (1 lille […]
Kakao/kokosis med havsalt og vanilje
Denne opskrift er fra Bi-Rite Creamery i San Francisco, en af den slags isbutikker, hvor folk står tålmodigt i kø for at få et par scoops og drømmer søde drømme om karamel- og lavendelis flere dage efter. En del af hemmeligheden bag den populære is er ifølge den ene af ejerne, Kris Hoogerhyde den fortræffelige […]
Campari-sorbet med passionsfrugt
Campari har en bitter smag, som i mødet med den søde og syrlige passionsfrugt bliver langt mere afrundet og blid. Sorbeten smager mest af alt af frisk frugt, og Campari træder igennem som et let bittert spark i eftersmagen. Opskrift til 4 pers. 200 g sukker 1 ½ dl vand 1 dl appelsinsaft, gerne friskpresset […]
Jeg gør det mest af alt for min egen skyld
Er det tilfredsstillende at bruge tusindvis af timer på at forberede sig verdens vigtigste kokkekonkurrence, og så ende på en sjetteplads? Er det en flot placering eller en fiasko? For Kenneth Toft- Hansen selv var det i hvert fald ikke godt nok, da han for tre år siden netop blev nummer seks ved Bocuse d’Or, […]
Grillet surdejstoast med Brillat-Savarin, trøfler og brøndkarse
Kombinationen af den cremede, franske ost Brillat-Savarin, de friske trøfler og det lettere sure brød smager, så fuglene synger. – Det er utroligt, så godt osten smager, når man tænker på, at den kun har en fedtprocent på næsten 80, griner Paul Cunningham. Opskrift til 4 pers. 1 brød, gerne af surdej 4 store skiver […]
Raw chokoladekage med ribs, hindbær og blåbær
Raw-alt-muligt, hvor råvarerne ikke bliver varmet op til mere end 40 grader, har været på mode i flere år, og et af de områder, hvor raw-folket virkelig har fat i noget, er kager! Bundene i denne lagkage er lavet af valnødder, kakao og dadler, mens cremen består af dadler, avocado, kakao og agavesirup, og smagen […]
Grillet fisk med bladbeder, olivenolie og hvidløg
Der er en dejlig hverdagsagtig luksus over at få serveret en hel grillet fisk, og samtidig er det også en meget nem måde at tilberede dem på. Her serveres den lyngrillede fisk med bladbeder og hvidløg. Du kan bruge fisk som små sardiner, dorader, makreller og ansjoser, eller spørg gerne fiskemanden, hvilke af hans fisk […]
Minitortillas med tigerrejer, grønne asparges, cherrytomater og aspargespesto
En herlig forret med et overraskelsesmoment i form af aspargespestoen, som primært består af asparges, hvidløg, peanuts og parmesan, og som er et cremet følgeskab til de små tortilla’er, der kort bliver bagt i ovnen med cherrytomater, rejer og asparges på toppen. Opskrift til 8 små tortillas 16 tigerrejer, uden skal 24 cherrytomater, med stilk […]
Grillet kæmpereje med letmoste kikærter og mynteyoghurt
De store rejer marineres i indiske krydderier, og derefter kommes de enten på en grill eller en hed pande. De serveres med moste kikærter, der blandes med grillet citron, koriander og olivenolie. Mynteyoghurten er rettens blide indslag med en frisk myntesmag. Opskrift til 4 pers. 4 kæmperejer 1-2 spsk tandoori marsala pulvermix* eller garam marsala […]