Kakao/kokosis med havsalt og vanilje

Denne opskrift er fra Bi-Rite Creamery i San Francisco, en af den slags isbutikker, hvor folk står tålmodigt i kø for at få et par scoops og drømmer søde drømme om karamel- og lavendelis flere dage efter. En del af hemmeligheden bag den populære is er ifølge den ene af ejerne, Kris Hoogerhyde den fortræffelige økologiske mælk og så ”a lot of love” og tid brugt på at finde på nye smagsvarianter.

Kakao/kokosis med havsalt og vanilje (en liter)

8 dl kokosmælk
1,75 dl sukker
1,2 dl kakaopulver
6 cl tapiocasirup eller majssirup
½ spsk havsalt
½ spsk vaniljeekstrakt

Mix alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, indtil massen er jævn og blød. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst en time. Frys sorbeten i en ismaskine efter producentens anvisninger. Stil beholderen til isen i fryseren, imens ismaskinen kører. Nyd isen med det samme, eller frys den i fire timer for en lidt fastere is.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere