Raw-alt-muligt, hvor råvarerne ikke bliver varmet op til mere end 40 grader, har været på mode i flere år, og et af de områder, hvor raw-folket virkelig har fat i noget, er kager! Bundene i denne lagkage er lavet af valnødder, kakao og dadler, mens cremen består af dadler, avocado, kakao og agavesirup, og smagen er overraskende intens og kakao-delikat. De små syrlige bær giver et velklingende modspil til den heftige og fyldige kakaosmag. PS: Avocadoen kan nærmest ikke smages, men fungerer blot som en mild og fed cremet ingrediens.

Opskrift på 1 kage

Dej:
350 g valnødder
60 g rå kakaopulver*
1 knsp salt
170 g dadler, udstenede

Glasur:
120 g dadler, udstenede
1 dl agavesirup
240 g avocado
30 g rå kakaopulver*

Fyld og dekoration:
120 g friske hindbær
120 g blandede bær, fx ribs og blåbær

Prøv også Rugbrødskage med rabarber og hvid chokolade

Dej: Fyld valnødder, kakao og salt på en blender, og blend, til det bliver et fint pulver. Tilsæt dadler, og blend igen til en klistret masse. Del massen i to, pak dem i køkkenfilm, og stil dem på køl.
Glasur: Blend dadler med agavesirup, og tilsæt avocado og kakaopulver. Blend til en homogen masse.
Samling: For en rund kageform med en diameter på 14 cm med køkkenfilm eller folie. Pres den første dejmasse ud med bagsiden af en ske, så den dækker bunden i et jævnt lag. Fordel halvdelen af glasuren, og drys derefter en god håndfuld hindbær ud over glasuren. Pres nu den anden dejmasse ud på et stykke bagepapir på bordet med bagsiden af en ske, så den får samme diameter som kagen. Læg dejen oven på kagen, og undgå at presse hindbærrene for meget. Vend kagen ud på en tallerken, og fordel den resterende glasur på toppen. Dekorer med alle bærrene, og server med det samme.

* Det kan fx være kakao fra Valrhona, der kan købes i velassorterede supermarkeder, specialbutikker eller fx på www.delikatessehuset.dk.

Tip. Kagen holder sig også fint på køl et par dage, og undlad evt. at pynte med bærrene indtil lige før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *