Hyldeblomstsorbet fra Ismageriet

I grøftekanter, haver og parker i hele landet vokser hyldeblomsterne, og de er lige til at plukke og trylle om til sirupper eller sommerfrisk saft, men de også herligt forfriskende i en is. Denne opskrift er fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg.

Opskrift til 1-1 ½ l is

Sukkerlage:
6 g Melatin eller geleringspulver uden konservering fra Dr. Oetker
370 g sukker
112 g druesukker*
20 g glukose**
490 g vand

Sorbet:
2 ¼ dl hyldeblomstsaft, gerne hjemmelavet
4 dl sukkerlage
3 ¾ dl vand
2 citroner, økologiske, saften af

Sukkerlage: Bland Melatin eller geleringspulver med sukker og druesukker. Kog glukose og vand op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur – den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl.
Sorbet: Blend hyldeblomstsaft, sukkerlage, vand og citronsaft, og kør det på en ismaskine, evt. over flere omgange.

*Kan købes hos fx www.specialkoebmanden.dk.
**Kan købes i Matas eller på fx www.maltbazaren.dk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere