Crostini med gedeost, jordbær og bagte rabarber

Crostini betyder på italiensk ’små skorper’, men det skal man ikke kimse af. Serveret som her med den fede gedeost, de søde jordbær og de bagte, let syrlige rabarber er de en perfekt snack til sommerens sammenkomster, gerne nydt med et glas bobler eller en kølig hvidvin til.

Crostini med gedeost, jordbær og rabarber (1 lille flute, ca. 10 skiver)

Råsyltede rabarber:

  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 knsp salt
  • 3-4 stængler rabarber, alt efter størrelse

Crostini:

  • 1 lille flute
  • Olivenolie
  • 200 g frisk smørbar gedeost
  • Ca. 10 jordbær i tynde skiver

Råsyltede rabarber: Bring vand og sukker i kog med stjerneanis og salt. Skær rabarberne i skiver på 1 cm, og tilsæt dem, når lagen koger. Lad den koge op med rabarberne, sluk for varmen, og lad dem stå og trække i ½ times tid.

Crostini: Skær brødet i skiver, dryp med lidt olivenolie, og rist brødskiverne i en ovn ved 200 grader i 5-6 min., til det er lyst gyldent. Smør de lune skiver med gedeost, og top med de rå-marinerede rabarber og jordbærskiverne. Servér med det samme.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER