Grillet surdejstoast med Brillat-Savarin, trøfler og brøndkarse

Kombinationen af den cremede, franske ost Brillat-Savarin, de friske trøfler og det lettere sure brød smager, så fuglene synger.
– Det er utroligt, så godt osten smager, når man tænker på, at den kun har en fedtprocent på næsten 80, griner Paul Cunningham.

Opskrift til 4 pers.

1 brød, gerne af surdej
4 store skiver Brillat-Savarin*
4 spsk frisk sommertrøffel**, fintrevet
1 bdt brøndkarse
Salt og peber

Skær surdejsbrødet igennem på langs, og del det i 4 lige store stykker. Grill dem på begge sider, til de er godt sprøde. Tag dem af varmen, og læg en tyk skive ost på hvert stykke brød. Riv sort trøffel over, og drys med salt og peber.

*En fransk, håndlavet friskost med en cremet konsistens og en fyldig smag. Kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos ostehandleren.
**Købes på nettet på fx www.troeffelhuset.dk eller www.avino.dk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER