Hjemmelavet Twix

Twix blev første gang produceret i 1967 i England af de biscuit-glade briter, som betrak en kiks med karamel og chokolade. Chokoladebaren, der typisk kommer i pakker med to styks, blev markedsført under navnet Raider. Først i 1991 blev den globalt omdøbt til Twix, og først i 2000 tog vi i Danmark navnet til os. […]

Pain brié

Dette brød er oprindeligt fra Normandiet og har intet med osten brie at gøre. Brødet har en karakteristisk sprød og tyk skorpe og en tæt krumme. I gamle dage blev brødet spist blandt søfolk og fiskere, da det var kendt for sin lange holdbarhed. Traditionelt er brødet bagt med smør, og det bliver det også […]

Pain de campagne

Pain de campagne er typisk et surdejsbrød bagt på hvede og en lille smule rug. Tilstedeværelsen af rug skyldtes, at rugen stod blandt hveden på marken, så hveden og rugen blev høstet sammen. Rugmelet giver samtidig en fin struktur og en dyb smag til brødet. Opskrift til 1 brød Surdej*: 1 l vand 300 g […]

Mini donuts med honning- og chokoladeglaze

Homer Simpson elsker dem med pink glasur, og overalt på diners og cafeer i staterne er donuts fast på menuen. Det er nu ikke svært at lave sine egne, og de smager bare bedst, når de er helt friske og dyppet i chokolade eller rullet i knasende kanelsukker. Her får du vores bud på de […]

Foie gras-terrine med hyldeblomstgelé

Den fløjlsbløde foie gras terrine med et stykke sprødstegt brød til er en af Jørgen Leths yndlingsretter fra det rustikke franske køkken: Det er enkel mad med stor smag. Den ret fik han derfor serveret, da han besøgte MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 1 foie gras, ca. 500-600 g 3-4 tsk armagnac eller cognac Salt […]

Insalata caprese med grillede peberfrugter, pinjekerner og ramsløgsdressing

Den klassiske capresesalat stammer fra øen Capri og består i al sin enkelthed af skiver af tomat og mozzarella. Her i en udvidet version med grillede peberfrugter, pinjekerner og masser af små mozzarellakugler samt en dressing af chili, hvidløg og ramsløg. Forret til 4 pers. 1 rød peberfrugt, halveret og udkernet 1 gul peberfrugt, halveret […]

Frikadeller med pistacienøddeknas og peperonata

Klassiske frikadeller med et lille middelhavs-tvist af pistacienødder, hvilket giver et dejligt knas. De serveres med aromatiske ristede peberfrugter i form af en peperonata. Opskrift til 4 pers. Frikadeller: 500 g hakket kalv og flæsk 2 æg 1 løg, revet 1 fed hvidløg, finthakket Ca. 1 dl mel 1 citron, revet skal af Salt og […]

Bocconcini med druer og gorgonzola

Bocconcini betyder ”små bidder” på italiensk og refererer egentlig til mini-mozzarellakugler, der lige er til at kaste i munden. Disse små bidder består af druer, der er pakket ind i gorgonzola og vendt i valnødder; sødt, salt og knasende på samme tid. Perfekt lille starter til måltidet ledsaget af et glas bobler. Forret eller snack […]

Hjemmelavet Snickers

”Snup en Snickers”, lyder det danske slogan for chokolade-baren med peanuts, og det er der en rigtig god grund til at gøre. For tiden er det trendy at blande det salte med det søde, og på den måde kan man sige, at Snickers er langt forud for sin tid. De salte peanuts spiller nemlig perfekt […]

Gâteau breton

Gâteau breton er oprindeligt fra Bretagneområdet i Frankrig. Kagen kan sammenlignes med en shortbread-kage eller en pund-til-pund-kage, men er dog helt sin egen med et twist af rom. Typisk bliver kagen spist til morgenmad og serveret med en god marmelade eller en hjemmelavet sveskekompot. Gem gerne gâteau breton’en et par dage, efter at den er […]