Blancmanger med mangopuré
På mange måder minder den fransk-haitianske dessert blanc-manger om en italiensk panna cotta (kogt fløde). Det er en form for budding lavet på fløde og med masser af frisk kokos til at give smag, og så er den uden tvivl en af Jørgen Leths yndlingsdesserter, så den fik han, da han besøgte MAD&venner til en […]
GUIDE: Spis i Palermo
Midt i Middelhavet ligger Sicilien og balancerer på kanten mellem Europa og Nordafrika, og Palermo smelter sydens varmblodede temperament sammen med arabisk, græsk og spansk indflydelse. Det ses i den unikke arkitektur, historien og ikke mindst på tallerkenerne, for palermitanerne nyder lige så gerne en skålfuld pasta som couscous med havdyr, risotto med safran og […]
Sådan former du boller af en våd dej
Der er én hemmelighed bag at forme boller af en våd dej = våde hænder! Her er det Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle, der demonstrerer teknikken. Få opskriften og teknikken trin for trin her.
Ricotta-kakaokugler med valnødder
Fabelagtige ricottakugler med lidt tekstur fra knuste digestive, lidt bitterhed fra kakao og lidt knas fra valnødder. De er velegnede som en lille let dessert eller en petitfour til kaffen. Server dem, som de er, eller med lidt friske bær til. Opskrift på ca. 15 stk. 10-12 digestive-kiks 250 g ricotta 6 spsk sukker 50 […]
Hjemmelavet Yankee Bar
Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet til ruiner – undtagen Schweiz og Sverige, som dog var neutrale og ikke på de allieredes side og dermed ikke fik støtte fra amerikanerne. Derfor tog Toms Chokolade udfordringen op […]
Tærte med estragon og marengs
Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter at have lagt kræfterne og kreativiteten i snacks, forret og hovedret kan det virke uoverskueligt at svinge sig op til den helt store finale. Men finale er netop det rigtige […]
Mesterbagerens 10 bedste råd
På Skærtoft Mølle på Als underviser Marie-Louise Risgaard i at bage brød og mestre ælte- og bageteknikker. Hun om nogen ved, hvad der skal til for at hive et brød med den perfekte krumme og en sprød skorpe ud af ovnen. Du får her hendes 10 bedste råd til at få succes med hjemmebageriet. 70 […]
Sådan pocherer du et æg
At pochere betyder at tilberede i vand lige under eller omkring kogepunktet. Æg er fantastiske at pochere, for æggehviden former sig dekorativt omkring blommen, som forbliver flydende. Her får du kokken Theis Brydegaards guide til at lave det perfekte pocherede æg. Det skal du bruge til 4 pers. 4 æg, så friske som muligt Ca. […]
Meyers forårsfriske ruller med krabbe og rejer
Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig mand, og i et par år drev han fx NamNam, der lavede malaysisk gadekøkken på Vesterbro. Her får du opskriften på friske forårsruller fra det hedengangne NamNam-køkken. Det er kun […]
Ristet polenta med salat af ingefær, selleri og æbler
En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes sammen af ingefær, bladselleri og æble og smages til med masser af citronsaft. Opskrift til 4 pers. ½ kg polenta, lavet efter anvisning på pakken Smør og olivenolie, til stegning […]