Blancmanger med mangopuré
På mange måder minder den fransk-haitianske dessert blanc-manger om en italiensk panna cotta (kogt fløde). Det er en form for budding lavet på fløde og
På mange måder minder den fransk-haitianske dessert blanc-manger om en italiensk panna cotta (kogt fløde). Det er en form for budding lavet på fløde og
Midt i Middelhavet ligger Sicilien og balancerer på kanten mellem Europa og Nordafrika, og Palermo smelter sydens varmblodede temperament sammen med arabisk, græsk og spansk
Der er én hemmelighed bag at forme boller af en våd dej = våde hænder! Her er det Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle, der demonstrerer
Fabelagtige ricottakugler med lidt tekstur fra knuste digestive, lidt bitterhed fra kakao og lidt knas fra valnødder. De er velegnede som en lille let dessert
Det danske bud på en chokoladebar blev skabt i 1946, da de amerikanske styrker i Tyskland savnede chokolade. De fleste af Europas chokoladefabrikker var bombet
Desserten kan hurtigt ende som en pligtskyldig afrunding på en lækker middag. Det ender ofte med et stykke kage eller en skive is, for efter
På Skærtoft Mølle på Als underviser Marie-Louise Risgaard i at bage brød og mestre ælte- og bageteknikker. Hun om nogen ved, hvad der skal til
At pochere betyder at tilberede i vand lige under eller omkring kogepunktet. Æg er fantastiske at pochere, for æggehviden former sig dekorativt omkring blommen, som
Claus Meyer er om nogen manden, der har stået i frontrækken i kampen for det nordiske køkken og lokale råvarer. Men han er en alsidig
En ideel og hurtig forret, hvor polentaens milde og let fede smag danner en god bund for den sprøde og friske salat, der nemt vendes
Featured posts
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne
Står I overfor at skulle holde en stor eller en rund fødselsdag og har lyst