Hjemmelavet Twix

Twix blev første gang produceret i 1967 i England af de biscuit-glade briter, som betrak en kiks med karamel og chokolade. Chokoladebaren, der typisk kommer i pakker med to styks, blev markedsført under navnet Raider. Først i 1991 blev den globalt omdøbt til Twix, og først i 2000 tog vi i Danmark navnet til os.

Prøv også Chokoladebar med saltkaramel

Opskrift til 4. pers.

Short bread cookies:
125 g blødt smør
55 g flormelis
180 g hvedemel

Karamelsauce (dulce de leche):
1 dåse kondenseret mælk

Ved servering:
1 plade mælkechokolade

Short bread cookies: Tænd for ovnen på 190 grader. Rør smør og flormelis sammen, og ælt derefter melet i, og saml massen til en sammenhængende dej. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er kold, så sæt den i køleskab en lille times tid. Rul dejen ud i 1 cm tykkelse, og bag den i 15-20 minutter, til den er gylden. Lad den køle ned.
Karamelsauce (dulce de leche):
Kog dåsen med kondenseret mælk lukket for svag varme i en gryde med vand i små 4 timer. Lad den køle ned, før du åbner dåsen.
Ved servering:
Bræk short bread ud i mindre stykker, pynt med karamellen, og træk en kniv langs mælkechokoladen, og pynt med chokoladestrimler.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere