Hjemmelavet pasta fra Fischers pastaværtshus

Det svært ikke at elske den italienske klassiker. Der er uendelige muligheder med pasta og de findes i alle former og farver. Du kan koge det, bage det, fylde det og endda bruge det i dessertkøkkenet. Her disker Fischers pastaværtshus op med deres helt private opskrift på hjemmelavet pasta. Fishers pastadej (6 pers.) 400 g […]

Spicy og tykke græskarkringler med kaffeglasur

Kringlerne tilberedes ligesom bagels eller pretzels, idet de dyppes i vand, inden de efterhæver. Det giver en dej, der har en vis sejhed på ydersiden, men et blødt indre. Græskarkringlerne smager forførende af pumpkin pie-krydderi. Når de er bagt, pensles de med krydret, brunet smør, og dryppes med kaffeglasur – spis dem varme, der er […]

Græskarravioli med brunet smør, pekannødder og salt ost

Hjemmelavede græskarravioli er en lidt langsommelig affære, men på en regn- eller snevåd dag er det en hyggelig beskæftigelse først at ælte og så rulle og forme dejen og fylde den med den søde og let-spicy græskarpure smagt til med brun farin og muskat. Raviolierne serveres med brunet smør med balsamico, farin og pecannødder og […]

Cookies med chokolade, mandler og kokos

Amerikanerne er vilde med cookies, og de bager dem til alt og alle lige fra nye naboer til fødselsdage og jul. Disse cookies er ganske klassiske med et lille tvist af kokos og et fint knas af mandler. Og så selvfølgelig: chunks af chokolade! Opskrift til ca. 25 cookies 120 g smør, blødt 150 g […]

Pumpkin pie-krydderi

I ethvert amerikansk supermarked findes ”Pumpkin Pie Spice”, som er et blandingskrydderi primært af kanel, ingefær og muskat. Det er nemt at lave sin egen version, der smager fantastisk i efterårets og vinterens tærter, pandekager, småkager og andet bagværk, og krydderiet indgår også i flere af opskrifterne på disse sider, fordi det står så umanerlig […]

Gâteau à l’orange

Fransk sandkage med en liflig smag af appelsin. Gâteau à l’orangen pensles med en appelsinlage, så snart den kommer ud af ovnen. Resultatet er en kage, der smager intenst af appelsin og i sin konsistens minder om en æbleskive med sin lette krumme og sprøde skorpe. Prøv også Marcipankage med masser af citron Opskrift til […]

Græskar

Græskar er den frugt med størst variation i udseendet overhovedet. De varierer fra bittesmå til kæmpestore, fra glatte til noprede, og farvemæssigt kommer de næsten hele paletten rundt. Klepperterne brillerer ikke med verdens største smag, men til gengæld kan de indgå i et utal af retter, og sammen med en skudefuld krydderi kan de løfte […]

7 amerikanske kagetrends der har taget verden med storm

”Too much is not enough” er ikke længere et ordsprog, der kun hører til i USA. I hvert fald ikke når det kommer til bagværk. Danmark har de seneste 20 år taget de amerikanske kager til sig, og det er efterhånden blevet et kapløb for at spotte den næste trend i rækken. MAD&venner har set […]

Græskardip med kokos og koriander

Denne græskardip er herligt aromatisk og oplagt som en hyggelig forret, hvor alle mødes om den samme skål og dypper brød i den lune græskardip. Dippen er rørt sammen af græskarpure, flødeost og kokosmel og smagt til med frisk koriander, soja og sesamfrø. En lille hilsen fra det asiatiske køkken, der med sine skarpe og […]

Blåbærmuffins med kærnemælk

Blåbærmuffins er en all time amerikansk favorit, og i denne version får de et lille syrligt hint af kærnemælk. Muffinsene er bløde, søde og dejligt nemme at bage. Er du ikke vild med blåbær, kan disse muffins sagtens laves med fx ribs, brombær eller hindbær i stedet. Opskrift på 12 blåbærmuffins 100 g smør, blødt […]