Hjemmelavet Snickers

”Snup en Snickers”, lyder det danske slogan for chokolade-baren med peanuts, og det er der en rigtig god grund til at gøre. For tiden er det trendy at blande det salte med det søde, og på den måde kan man sige, at Snickers er langt forud for sin tid. De salte peanuts spiller nemlig perfekt med den søde karamel og chokolade og er blevet en populær evergreen inden for chokoladebarer.

Prøv også Hjemmelavet Yankee-bar

Opskrift til 4. pers.

Grundmasse:
50 g smør
2,5 dl sukker
½ dl kondenseret mælk
2½ dl Marshmallow Fluff*
½ dl jordnøddesmør

Karamel:
400 g bløde flødekarameller
½ dl fløde

Ved servering:
½ dl saltede peanuts, hakkede
100 g mørk chokolade, hakket

Grundmasse: Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt sukker, når smørret er smeltet, og herefter kondenseret mælk. Kog det i ca. 5 minutter, til alt sukkeret er smeltet. Tilsæt Fluff og jordnøddesmør, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form, og stil på køl i ca. 3 timer. Gerne til næste dag.
Karamel: Smelt karamellerne sammen med fløde ved svag varme, og hold massen lun indtil servering.
Ved servering: Skær grundmassen i mindre stykker, og anret dem. Hæld den lune karamel over, og drys med saltede peanuts og chokolade.

* Kan købes i velassorterede supermarkeder

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER