Græskardip med kokos og koriander

Denne græskardip er herligt aromatisk og oplagt som en hyggelig forret, hvor alle mødes om den samme skål og dypper brød i den lune græskardip. Dippen er rørt sammen af græskarpure, flødeost og kokosmel og smagt til med frisk koriander, soja og sesamfrø. En lille hilsen fra det asiatiske køkken, der med sine skarpe og friske smage bringer græskarsmagen frem i bussen. Dippen er oplagt til Thanksgiving eller Halloween.

Opskrift på dip til 6 pers.

½ græskar, ca. ½ kg, fx green hubbard, blue ballet eller butternut squash/2 ½ dl græskarpure*
1 ¾ dl flødeost
2-3 spsk kokosmel
½ bdt koriander eller bredbladet persille
1 spsk soja
1 spsk sesamfrø
1 cm ingefær, revet
Salt og peber
Evt. ristet kokosmel, til pynt

Grøntsager, til dip
Brød, ristet

Prøv fx også Grønkålschips med cajun-spice og dip

Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg det med skæresiderne nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til kødet er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time. Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure.
Kom den varme græskarpure og alle de andre ingredienser i en skål, og rør det godt sammen. Smag til med ingefær, salt og peber, og server dippen evt. pyntet med kokoesmel og med grøntsager og ristet brød.

* Nogle gange kan græskar købes pureret i dåser i specialforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER