Erwin Lauterbach “Jeg spiser østers, når jeg har lyst, og det er ret tit”

Erwin Lauterbach er en pioner inden for dansk gastronomi. I 1970´erne tog han til Paris for at dygtiggøre sig i det franske køkken, som han sammen med en håndfuld andre unge kokke tog med hjem og introducerede for danskerne. I løbet af 1980´erne var han med til at sætte østers på de danske menukort, og […]

Stor madguide til (jule-)London

Går du og drømmer om en storbyferie i december, er London værd at overveje. Big Ben, Buckingham Palace og Wembley Stadium er i sig selv grund til at tage af sted, og til jul skrues der tilmed helt op for traditionerne; londonerne dyrker julemarkeder, shopping og ikke mindst masser af dejlig mad. Ønsker du samtidig […]

Jørgen Leth ” Nydelsen ved mad er ren”

Nydelsen driver ham. Det er den, Jørgen Leth fylder livet med, og den, han øser op på sin tallerken. Det behøver ikke at være gastronomi på højt plan, bare det er virkelig veltillavet. TEKST Anne Katrine Petersen FOTO Nicolai Mørk/Kam Det passer ham godt, hvis detaljerne er på plads. Hvis han får avisen i hånden, […]

Mark Lundgaard er ”The First Day of Christmas”

Køkkenchefen på Kong Hans er som én ud af 12 kokke fra hele verden håndplukket til at rejse til den legendariske Restaurant Meadowood i Napa Valley for at deltage i det eftertragtede kokketræf ”The Twelve Days of Christmas”. En mail med en kort og diskret invitation. Det var, hvad der dumpede ind i køkkenchefen på […]

7 amerikanske kagetrends der har taget verden med storm

”Too much is not enough” er ikke længere et ordsprog, der kun hører til i USA. I hvert fald ikke når det kommer til bagværk. Danmark har de seneste 20 år taget de amerikanske kager til sig, og det er efterhånden blevet et kapløb for at spotte den næste trend i rækken. MAD&venner har set […]

GUIDE: Spis i Dublin

Frodige Irland er grøn hele året, hvilket landets store bestand af græssende får og kvæg nyder godt af. Kødet er rigt på smag, ligesom mejeriprodukterne er i en særlig, delikat klasse. I hovedstaden Dublin har byens mange kokke længe vidst, at deres land et gigantisk fadebur af lækre, lokale råvarer, så kartoflerne – for dem […]

GUIDE: Spis i Palermo

Midt i Middelhavet ligger Sicilien og balancerer på kanten mellem Europa og Nordafrika, og Palermo smelter sydens varmblodede temperament sammen med arabisk, græsk og spansk indflydelse. Det ses i den unikke arkitektur, historien og ikke mindst på tallerkenerne, for palermitanerne nyder lige så gerne en skålfuld pasta som couscous med havdyr, risotto med safran og […]

Mesterbagerens 10 bedste råd

På Skærtoft Mølle på Als underviser Marie-Louise Risgaard i at bage brød og mestre ælte- og bageteknikker. Hun om nogen ved, hvad der skal til for at hive et brød med den perfekte krumme og en sprød skorpe ud af ovnen. Du får her hendes 10 bedste råd til at få succes med hjemmebageriet. 70 […]

Kunsten at forme en bolle

Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en god ide ifølge Marie-Louise Risgaard, der er direktør på Skærtoft Mølle på Als. –  Brug ikke skeer, brug ikke mel, men brug våde hænder – med skeer har du ingen […]

Stéphanie Surrugue: Foie gras og chokolade er lykken

Stéphanie Surrugue, der bl.a. har skrevet Prins Henrik-bestselleren ”Enegænger – portræt af en prins”, været journalist på Tour de France og korrespondent i USA og senest Frankrig, har en svaghed for chokoladedesserter af alle slags. Hvad er din livret? Jeg er virkelig et madøre og har et utal af livretter, alt efter hvilket humør jeg […]