GUIDE: Spis i Dublin

Frodige Irland er grøn hele året, hvilket landets store bestand af græssende får og kvæg nyder godt af. Kødet er rigt på smag, ligesom mejeriprodukterne er i en særlig, delikat klasse. I hovedstaden Dublin har byens mange kokke længe vidst, at deres land et gigantisk fadebur af lækre, lokale råvarer, så kartoflerne – for dem […]

GUIDE: Spis i Palermo

Midt i Middelhavet ligger Sicilien og balancerer på kanten mellem Europa og Nordafrika, og Palermo smelter sydens varmblodede temperament sammen med arabisk, græsk og spansk indflydelse. Det ses i den unikke arkitektur, historien og ikke mindst på tallerkenerne, for palermitanerne nyder lige så gerne en skålfuld pasta som couscous med havdyr, risotto med safran og […]

Mesterbagerens 10 bedste råd

På Skærtoft Mølle på Als underviser Marie-Louise Risgaard i at bage brød og mestre ælte- og bageteknikker. Hun om nogen ved, hvad der skal til for at hive et brød med den perfekte krumme og en sprød skorpe ud af ovnen. Du får her hendes 10 bedste råd til at få succes med hjemmebageriet. 70 […]

Kunsten at forme en bolle

Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en god ide ifølge Marie-Louise Risgaard, der er direktør på Skærtoft Mølle på Als. –  Brug ikke skeer, brug ikke mel, men brug våde hænder – med skeer har du ingen […]

Stéphanie Surrugue: Foie gras og chokolade er lykken

Stéphanie Surrugue, der bl.a. har skrevet Prins Henrik-bestselleren ”Enegænger – portræt af en prins”, været journalist på Tour de France og korrespondent i USA og senest Frankrig, har en svaghed for chokoladedesserter af alle slags. Hvad er din livret? Jeg er virkelig et madøre og har et utal af livretter, alt efter hvilket humør jeg […]

Rustikke madoplevelser i Athen

I mere end 3000 år har folk bosat sig ved porten til det græske øhav, hvor storhed, blodige krige og demokratiets vugge rækker sine historiske tråde ind i nutiden. I dag er Athen en fantastisk kombination af nyt og gammelt, og det gælder også for det græske køkken. Der findes moderne, innovative restauranter i Athen, […]

Podcasts: Madglæde i lydform

Du har måske hørt om Third Ear, S-Town eller Anders og Anders. Men podcast er ikke kun ’true crime’ og gode grin. Podcasts om mad er for alvor begyndt at dukke op i det nye lydlandskab, og de er både sjove, inspirerende og ambitiøse. Hvis du endnu ikke er gået på opdagelse i mad-podcasternes verden, […]

Gin-entusiast: ”Der er kun fem trin til en god G&T”

Gineksperten og forfatten Iben Diamant guider til en af sommerens absolut mest populære cocktails, deler sine fem vigtigste råd og giver fire bud på de bedste G&Ts netop nu. TEKST Rikke Winther G&T er blevet en af de mest populære cocktaildrikke herhjemme. Så populær, at København i 2013 fik sin første ginbar, der ud på […]

Mikkel Maarbjerg er Kokkenes Kok

En stolt og ydmyg Mikkel Maarbjerg har modtaget den hædersfyldte pris som kokkenes kok i år. Den 44-årige kok løb med de fleste af stemmerne, der primært er afgivet af kolleger fra branchen. TEKST Maria Faarvang Vidste du, at du ville vinde? Nej, slet ikke. Jeg vidste, at jeg var nomineret, og at man kun […]