Sommerferielæsning til alle madelskere

Det er lige nu, strandtasken skal pakkes, eller tiden i hængekøjen skal passes, og mon ikke der skal en bog eller to med i tasken? Hvis du som os her på MAD&venners redaktion har en ukuelig interesse for mad og også rigtig gerne bruger timevis på at tænke på og læse om mad i ferien, […]

Danskerne elsker stadig pasta med kødsovs

Den altid så populære pasta med kødsovs topper listen over danskernes yndlingsretter skarpt forfulgt af den stegte kylling, viser en ny undersøgelse af danskernes madvaner foretaget af Karolines Køkken.  Der er ingen tvivl om, at restauranter i hele landet lokker både lokale og turister til Danmark med et nytænkende køkken, der ofte er spækket med […]

Jakob de Neergaard: “Is er da ikke bare is”

Der er stor forskel på, hvor meget luft der er pumpet i, hvilke råvarer den er lavet på og ikke mindst smagen. Men forbrugerne er blevet så vant til at spise industri-is, at der skal virkelig mange smagsprøver til for at overbevise dem om, at der ER forskel på god og mindre god is, lyder […]

Ny trend: Koldbryg din kaffe

Amerikanerne har drukket koldbrygget kaffe i mange år, men nu rammer trenden for alvor Skandinavien. Glem alt om traditionel iskaffe lavet på varmbrygget kaffe gerne tilsat en masse mælk. Koldbrygget kaffe er præcis det, ordet siger: Kaffe, som er brygget koldt og aldrig har været varmet op. Det betyder, at det tager op mod et […]

René Redzepi guider til at spise naturen

En ny app skal gøre det ultranemt for alle voksne og børn at høste urter, svampe, nødder, bær og tang i naturen. For ikke at glemme at fange fisk og skaldyr. Appen hedder Vild Mad, og det er kokken René Redzepi, der bl.a. i samarbejde med en lang række kokke og ikke mindst eksperter fra […]

Johanne Schmidt-Nielsen “Rigtig mad er hygge for mig”

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen hader persille og kan ikke anbefale at pynte brunsvigeren med Matadormix, inden den skal bages. Hvad er din livret? Jeg er blevet rigtig glad for smørrebrød, efter jeg er startet på Christiansborg. Højtbelagt naturligvis. Hvad har du altid i køleskabet? Jeg har altid mælk til mine cornflakes og til min te. Jeg […]

Balletmester Nikolaj Hübbe: “Jeg elsker vingummi”

Nikolaj Hübbe, der har været balletmester ved Den Kongelige Ballet siden 2008 og tidligere har slået sine folder i den prominente New York City Ballet som solodanser, elsker Eldorado-vingummier og sit parmesan-rivejern. Hvad er din livret? Boeuf bourguignon! Det er den bedste vinterret, der findes. Total comfort-food. Om sommeren er det hvide asparges med sauce […]

Henrik Jyrk er kongen af Gudhjem

For andet år i træk løber kokken Henrik Jyrk af med sejren til landets største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. De øvrige deltagere var Dennis Juhl Jensen fra Ruths Hotel, Kamilla Seidler fra Gustu i Bolivia og Casper Stuhr Sobczyk fra Badehotel Marienlyst. Henrik Jyrk imponerede især med forretten på grillede brisler og hummer, løgemulsion lavet […]

Lækker og nem mad i en travl hverdag

I en travl hverdag kan det være svært at få tid til alle de ting, som man gerne vil nå. Vi har jo alle en masse forskellige pligter og opgaver, som man skal nå i løbet af en dag, og der er altså kun 24 timer i døgnet. Man skal passe sit arbejde og have […]