Rustikke madoplevelser i Athen

I mere end 3000 år har folk bosat sig ved porten til det græske øhav, hvor storhed, blodige krige og demokratiets vugge rækker sine historiske tråde ind i nutiden. I dag er Athen en fantastisk kombination af nyt og gammelt, og det gælder også for det græske køkken. Der findes moderne, innovative restauranter i Athen, […]

Podcasts: Madglæde i lydform

Du har måske hørt om Third Ear, S-Town eller Anders og Anders. Men podcast er ikke kun ’true crime’ og gode grin. Podcasts om mad er for alvor begyndt at dukke op i det nye lydlandskab, og de er både sjove, inspirerende og ambitiøse. Hvis du endnu ikke er gået på opdagelse i mad-podcasternes verden, […]

Gin-entusiast: ”Der er kun fem trin til en god G&T”

Gineksperten og forfatten Iben Diamant guider til en af sommerens absolut mest populære cocktails, deler sine fem vigtigste råd og giver fire bud på de bedste G&Ts netop nu. TEKST Rikke Winther G&T er blevet en af de mest populære cocktaildrikke herhjemme. Så populær, at København i 2013 fik sin første ginbar, der ud på […]

Mikkel Maarbjerg er Kokkenes Kok

En stolt og ydmyg Mikkel Maarbjerg har modtaget den hædersfyldte pris som kokkenes kok i år. Den 44-årige kok løb med de fleste af stemmerne, der primært er afgivet af kolleger fra branchen. TEKST Maria Faarvang Vidste du, at du ville vinde? Nej, slet ikke. Jeg vidste, at jeg var nomineret, og at man kun […]

Sommerferielæsning til alle madelskere

Det er lige nu, strandtasken skal pakkes, eller tiden i hængekøjen skal passes, og mon ikke der skal en bog eller to med i tasken? Hvis du som os her på MAD&venners redaktion har en ukuelig interesse for mad og også rigtig gerne bruger timevis på at tænke på og læse om mad i ferien, […]

Danskerne elsker stadig pasta med kødsovs

Den altid så populære pasta med kødsovs topper listen over danskernes yndlingsretter skarpt forfulgt af den stegte kylling, viser en ny undersøgelse af danskernes madvaner foretaget af Karolines Køkken.  Der er ingen tvivl om, at restauranter i hele landet lokker både lokale og turister til Danmark med et nytænkende køkken, der ofte er spækket med […]

Jakob de Neergaard: “Is er da ikke bare is”

Der er stor forskel på, hvor meget luft der er pumpet i, hvilke råvarer den er lavet på og ikke mindst smagen. Men forbrugerne er blevet så vant til at spise industri-is, at der skal virkelig mange smagsprøver til for at overbevise dem om, at der ER forskel på god og mindre god is, lyder […]

Ny trend: Koldbryg din kaffe

Amerikanerne har drukket koldbrygget kaffe i mange år, men nu rammer trenden for alvor Skandinavien. Glem alt om traditionel iskaffe lavet på varmbrygget kaffe gerne tilsat en masse mælk. Koldbrygget kaffe er præcis det, ordet siger: Kaffe, som er brygget koldt og aldrig har været varmet op. Det betyder, at det tager op mod et […]

René Redzepi guider til at spise naturen

En ny app skal gøre det ultranemt for alle voksne og børn at høste urter, svampe, nødder, bær og tang i naturen. For ikke at glemme at fange fisk og skaldyr. Appen hedder Vild Mad, og det er kokken René Redzepi, der bl.a. i samarbejde med en lang række kokke og ikke mindst eksperter fra […]