Jeg gør det mest af alt for min egen skyld

Er det tilfredsstillende at bruge tusindvis af timer på at forberede sig verdens vigtigste kokkekonkurrence, og så ende på en sjetteplads? Er det en flot placering eller en fiasko? For Kenneth Toft- Hansen selv var det i hvert fald ikke godt nok, da han for tre år siden netop blev nummer seks ved Bocuse d’Or, […]

MAD&venners madguide til Palma på Mallorca

Der er langt fra 60’ernes klicheer om grisefest på Mallorca til de fortrinlige lokale specialiteter, der i dag serveres på øens overdådige udvalg af restauranter. Omgivet af vand og velsignet af solens konstante stråler flyder den store middelhavsø over med olivenolie, friske fisk og fabelagtige grøntsager. Engang var Mallorca indbegrebet af en charterdestination med billige […]

8 anbefalinger: Her skal du spise og drikke i Stockholm

Midt i den svenske skærgård ligger Stockholm majestætisk fordelt på 14 øer, hvor moderne museer, historiske mindesmærker og store naturoplevelser alt sammen er inden for rækkevidde. Engang var tallerkenerne mest fyldt op af knækbrød, köttbullar og pytt i panna, men de seneste 10-15 år har svenskerne i den grad gjort gastronomisk comeback, og i dag […]

Erwin Lauterbach “Jeg spiser østers, når jeg har lyst, og det er ret tit”

Erwin Lauterbach er en pioner inden for dansk gastronomi. I 1970´erne tog han til Paris for at dygtiggøre sig i det franske køkken, som han sammen med en håndfuld andre unge kokke tog med hjem og introducerede for danskerne. I løbet af 1980´erne var han med til at sætte østers på de danske menukort, og […]

Stor madguide til (jule-)London

Går du og drømmer om en storbyferie i december, er London værd at overveje. Big Ben, Buckingham Palace og Wembley Stadium er i sig selv grund til at tage af sted, og til jul skrues der tilmed helt op for traditionerne; londonerne dyrker julemarkeder, shopping og ikke mindst masser af dejlig mad. Ønsker du samtidig […]

Jørgen Leth ” Nydelsen ved mad er ren”

Nydelsen driver ham. Det er den, Jørgen Leth fylder livet med, og den, han øser op på sin tallerken. Det behøver ikke at være gastronomi på højt plan, bare det er virkelig veltillavet. TEKST Anne Katrine Petersen FOTO Nicolai Mørk/Kam Det passer ham godt, hvis detaljerne er på plads. Hvis han får avisen i hånden, […]

Mark Lundgaard er ”The First Day of Christmas”

Køkkenchefen på Kong Hans er som én ud af 12 kokke fra hele verden håndplukket til at rejse til den legendariske Restaurant Meadowood i Napa Valley for at deltage i det eftertragtede kokketræf ”The Twelve Days of Christmas”. En mail med en kort og diskret invitation. Det var, hvad der dumpede ind i køkkenchefen på […]

7 amerikanske kagetrends der har taget verden med storm

”Too much is not enough” er ikke længere et ordsprog, der kun hører til i USA. I hvert fald ikke når det kommer til bagværk. Danmark har de seneste 20 år taget de amerikanske kager til sig, og det er efterhånden blevet et kapløb for at spotte den næste trend i rækken. MAD&venner har set […]