Stéphanie Surrugue, der bl.a. har skrevet Prins Henrik-bestselleren ”Enegænger – portræt af en prins”, været journalist på Tour de France og korrespondent i USA og senest Frankrig, har en svaghed for chokoladedesserter af alle slags.

Hvad er din livret?
Jeg er virkelig et madøre og har et utal af livretter, alt efter hvilket humør jeg er i. Men jeg må indrømme, at jeg kan blive helt lykkelig af et godt stykke stegt foie gras med et glas Riesling Auslese.

Hvad har du altid i køleskabet?
Røget laksefilet fra Rossini – det er simpelt hen Danmarks bedste laks, som jeg kan spise både morgen, middag og aften – økologiske æg, økologisk letmælk og alle mine neglelakker.

Hvad spiser du aldrig?
Stuvede grøntsager. Det kan gøre mig helt deprimeret.

Hvad er din bedste madvane?
At jeg køber så mange økologiske råvarer som muligt. Og at jeg aldrig har brudt mig om junkfood.

Hvad er dit mest brugte køkkenredskab?
Min el-kedel. Jeg drikker flere kander stempelkaffe om dagen.

Hvad er dit livs mest katastrofale oplevelse med mad?
Måske den pølseret, jeg engang fik serveret på Haiti – med det resultat, at jeg kastede op seks døgn i træk og til sidst dehydrerede. Derudover er der kun én ting, som jeg aldrig skal smage igen: den grønlandske specialitet ”mattak”, hvalhud.

Er du et ”dessert-menneske”?
Jeg er mere til forretter end til desserter, men jeg har en stor svaghed for chokolade, så profitteroles eller andre chokoladedesserter går jeg ikke af vejen for.

Har du en hemmelig madlast? Og hvad er den?
Mindst én aften om ugen bukker jeg under for min egen dovenskab og bestiller en overdådig omgang sushi leveret til døren.

Hvad spiser du, når du rigtig skal hygge dig?
Hvis jeg virkelig skal forkæle mig selv, så spiser jeg på gourmetrestaurant. Jeg elsker god mad, min tid er sparsom, og mine evner i et køkken rækker slet ikke så langt, som jeg ville ønske. Derfor spiser jeg ude temmelig ofte.

Læs også om Balletmester Nikolaj Hübbes madvaner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *