Stéphanie Surrugue: Foie gras og chokolade er lykken

Stéphanie Surrugue, der bl.a. har skrevet Prins Henrik-bestselleren ”Enegænger – portræt af en prins”, været journalist på Tour de France og korrespondent i USA og senest Frankrig, har en svaghed for chokoladedesserter af alle slags.

Hvad er din livret?
Jeg er virkelig et madøre og har et utal af livretter, alt efter hvilket humør jeg er i. Men jeg må indrømme, at jeg kan blive helt lykkelig af et godt stykke stegt foie gras med et glas Riesling Auslese.

Hvad har du altid i køleskabet?
Røget laksefilet fra Rossini – det er simpelt hen Danmarks bedste laks, som jeg kan spise både morgen, middag og aften – økologiske æg, økologisk letmælk og alle mine neglelakker.

Hvad spiser du aldrig?
Stuvede grøntsager. Det kan gøre mig helt deprimeret.

Hvad er din bedste madvane?
At jeg køber så mange økologiske råvarer som muligt. Og at jeg aldrig har brudt mig om junkfood.

Hvad er dit mest brugte køkkenredskab?
Min el-kedel. Jeg drikker flere kander stempelkaffe om dagen.

Hvad er dit livs mest katastrofale oplevelse med mad?
Måske den pølseret, jeg engang fik serveret på Haiti – med det resultat, at jeg kastede op seks døgn i træk og til sidst dehydrerede. Derudover er der kun én ting, som jeg aldrig skal smage igen: den grønlandske specialitet ”mattak”, hvalhud.

Er du et ”dessert-menneske”?
Jeg er mere til forretter end til desserter, men jeg har en stor svaghed for chokolade, så profitteroles eller andre chokoladedesserter går jeg ikke af vejen for.

Har du en hemmelig madlast? Og hvad er den?
Mindst én aften om ugen bukker jeg under for min egen dovenskab og bestiller en overdådig omgang sushi leveret til døren.

Hvad spiser du, når du rigtig skal hygge dig?
Hvis jeg virkelig skal forkæle mig selv, så spiser jeg på gourmetrestaurant. Jeg elsker god mad, min tid er sparsom, og mine evner i et køkken rækker slet ikke så langt, som jeg ville ønske. Derfor spiser jeg ude temmelig ofte.

Læs også om Balletmester Nikolaj Hübbes madvaner

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere