Restaurant Uformels slethvar med sprøde salater, høns og crouton
Selv om restauranten Uformel har en berømt storebror, der kan bryste sig af en Michelinstjerne, så er kvaliteten af maden hos den mere løsslupne lillebror i samme høje klasse. Kun de bedste råvarer kommer inden for dørene, og særligt fokus er der på dansk fisk, skaldyr og landets bedste grøntsager. Vi giver dig en af […]
Fjæsing med fennikelsalat og citrusfrugter
Hvis citrusfrugterne kommer en tur på grillen, udvikler de en vidunderlig og nærmest karamelagtig sødme, og saften kan bruges over salater, frugt, i drinks eller som her til fisk. Andre fisk som ørred eller dorade kan også sagtens bruges. Opskrift til 4 pers. 4 fjæsinger*, rensede 2 fennikler, halverede 2 appelsiner, halverede 2 citroner, halverede […]
Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette
Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette
Stegte sild med sennepsfrø, rapsolie og æblesalat
Friskfangede sild og rapsolie er to ærke-bornholmske ingredienser, og her forenes de i én og samme ret. Den syrlige æblesalat giver et godt modspil til den fede, salte fisk, og de ristede sennepsfrø knaser let mellem tænderne. Opskrift til 4 pers. 8 sildefileter 2 spsk sennep, gerne bornholmsk sennep 1 citron, økologisk, skal af Salt […]
Nuggets af kyllingelever med yoghurt og løgpuré
Brug hele kyllingen, lyder budskabet fra kok Rune Toft. Kyllingelever smager fantastisk, mener han, og hvis man er nybegynder udi indmad, så er denne ret et godt sted at begynde, fordi leveren her i paneret og dybstegt. Servér nuggetsene med to slags dip: en syrlig yoghurtdip og en cremet løgdip med søde noter. Selve nuggetsne […]
Choko-nøddecookies
Choko-nøddecookies (18-20 kager) 225 g blødt smør 175 g lyst rørsukker 100 g mucovadosukker 1 stort køleskabskoldt æg 275 g hvedemel 50 g usødet kakaopulver 1 tsk natron ½ tsk fint salt 1 tsk vaniljesukker 100 g grofthakkede hasselnødder 200 g grofthakket mørk chokolade Rør smør, rørsukker og muscovadosukker blødt og luftigt, det tager ca. […]
Lammekølle med sprød skorpe og rosmarinkartofler
Lammekølle med sprød skorpe af krydderier og brød med hvidløg og rosmarinkartofler (6-8 personer) Lammekølle på 2-2,5 kg uden nøgleben 2-3 spsk olivenolie Salt 3-4 spsk olivenolie 6-8 kviste rosmarin 7-10 fed hvidløg i skal 2 kg spisekartofler 3-4 fed hvidløg 4 spsk spidskommenfrø 2 spsk fennikelfrø 1 spsk peber 2-3 spsk olivenolie 20 g […]
Brownies med havsaltet karamel
En sand bombe af en kage med cremet karamel imellem to lag af brownie. Server en god kugle is til for at give et friskt og frugtigt modspil til den tunge, men ikke desto mindre uimodståelige chokoladekage. Opskrift på 1 brownie 120 g mørk chokolade 100 g smør 375 g sukker 3 æg 150 g […]
Grapefrugt margaritas
Grapefrugt er den gamle onkel i citrusfamilien, som både har den karakteristiske syrlige citrussmag og en dybere og mere bitter aroma. Det gør den rigtig velegnet til margarita, som er en sød, bitter og stærkoplevelse. Perfekt til en omgang stærk mad eller som det læskende glas, eller når festen har nået kogepunktet. Opskrift til 4 […]
Dahls og Prices hønsesalat
Sådan laver du Dahls og Prices lækre hønsesalat.