Saltsyltede appelsiner, lime og citroner

I de nordafrikanske køkkener og især det marokkanske bliver citronens fulde potentiale foldet ud, for her bliver den både syltet, tørret og spist rå og i alverdens gryderetter osv. Det er også en stærk tradition at saltsylte dem som her, hvilket gør alt, inklusive skallen, brugbart, så anvend økologiske citrusfrugter, og brug dem i vinterens […]

Lykkebjerg med tomatmarmelade

Lykkebjerg er Arla Unikas første råmælksost, og mælken stammer, måske ikke så overraskende, fra en prisbelønnet gård af samme navn. Mælken kommer i hænderne på ostemesteren Gert på Tistrup Mejeri, som sørger for, at osten får sin krydrede smag og noter af stald, på den gode måde! Osten får her et sødligt, men dog stadig […]

Party Margaritas

Margaritas fungerer bedst i store glas dyppet godt i salt. Drinken her er den traditionelle, men eviggyldige version, som smager ideelt med en portion majschips og måske en intens gang salsa roja. Opskrift på 8 cocktails 450 g sukker 4 ¾ dl vand Lime, skåret i både Havsalt eller groft salt 4 ¾ dl tequila, […]

Tyk suppe med sorte bønner, røget chili og ris

2017 bliver året, hvor vi skal spise mere eksotisk og meget gerne mexicansk, lyder det fra trendforskere. Vi siger ja tak og fejrer med denne tykke suppe. Opskrift til 8 pers. 1 spsk olivenolie ½ lille løg, finthakket Salt og peber 2 fed hvidløg, pressede 2 tsk chilipulver 1 tsk spidskommen 3 ds sorte bønner, […]

Bananbrød med olivenolie og citronglasur

I USA bliver bananbrød ofte serveret til morgenmad. Det minder om vores banankage, men er mere fast i det og smager også godt med lidt smør på skiverne. Her laves brødet med citronskal, olivenolie og masser af god mørk chokolade – ideelt til en god kop eftermiddags- eller aftente, men kan selvfølgelig også spises til […]

Trøfler med mørk chokolade og chili

Fløjsbløde trøfler, der i begyndelsen smager af intens mørk chokolade, og som til sidst får et snigende, men behageligt spark fra chilien. Opskriften kombinerer de ærkemexicanske ingredienser: chokolade, kanel og chili, og det er svært kun at nøjes med en. Opskrift til 30-40 trøfler 3 ½ dl piskefløde 2 tsk kanel, stødt ¾ tsk cayennepeber […]

Slåen-likør

Slåenlikøren er sød og stærk i starten, men med tiden bliver den mildere i smagen. Hvis du laver den efter den første vinterfrost, er den helt perfekt til næste jul, men kan også fint drikkes til påske. Opskrift til 1 flaske 300 g slåen* 100 g flormelis ½ l gin Kom slåen og flormelis i […]

Ceviche med chili og koriander

Godt nok er ceviche indbegrebet af det latin- og sydamerikanske køkken, men retten – hvor limesaften tilbereder den rå fisk – er ideel til vores himmelstrøg, fordi de danske farvande er så fulde af fantastiske fisk. Server den med et godt drys rød chili for at give den noget varme og karakter, og nyd et […]

Langtidsbraiseret steak carnitas med tortillas og koriandercreme

Carnitas betyder ”småt kød” og dækker over, at dette kød bliver så mørt under langtidsbraiseringen, at kødet kan rives fra hinanden til små ultramøre stykker. Det er en yderst nem ret, som bare kræver lang tid. Opskrift til 8 pers. Rub: 2 tsk chilipulver 1 tsk spidskommen 1 tsk løgpulver ½ tsk hvidløgspulver ½ tsk […]

Salsa roja

Den ultimativt autentiske salsa, der kan bruges som base i nærmest enhver mexicansk ret. Server den fx til i tacos, til langtidsbraiseret kød eller til majschips serveret med et godt glas øl. Tip: ”Roja” betyder ”rød”, og det udtales ”Ro-ha”. Opskrift på 2-3 glas 15 modne tomater, halverede 3 løg, gerne røde og gule, halverede […]