Tyk suppe med sorte bønner, røget chili og ris

2017 bliver året, hvor vi skal spise mere eksotisk og meget gerne mexicansk, lyder det fra trendforskere. Vi siger ja tak og fejrer med denne tykke suppe. Opskrift til 8 pers. 1 spsk olivenolie ½ lille løg, finthakket Salt og peber 2 fed hvidløg, pressede 2 tsk chilipulver 1 tsk spidskommen 3 ds sorte bønner, […]

Bananbrød med olivenolie og citronglasur

I USA bliver bananbrød ofte serveret til morgenmad. Det minder om vores banankage, men er mere fast i det og smager også godt med lidt smør på skiverne. Her laves brødet med citronskal, olivenolie og masser af god mørk chokolade – ideelt til en god kop eftermiddags- eller aftente, men kan selvfølgelig også spises til […]

Trøfler med mørk chokolade og chili

Fløjsbløde trøfler, der i begyndelsen smager af intens mørk chokolade, og som til sidst får et snigende, men behageligt spark fra chilien. Opskriften kombinerer de ærkemexicanske ingredienser: chokolade, kanel og chili, og det er svært kun at nøjes med en. Opskrift til 30-40 trøfler 3 ½ dl piskefløde 2 tsk kanel, stødt ¾ tsk cayennepeber […]

Slåen-likør

Slåenlikøren er sød og stærk i starten, men med tiden bliver den mildere i smagen. Hvis du laver den efter den første vinterfrost, er den helt perfekt til næste jul, men kan også fint drikkes til påske. Opskrift til 1 flaske 300 g slåen* 100 g flormelis ½ l gin Kom slåen og flormelis i […]

Ceviche med chili og koriander

Godt nok er ceviche indbegrebet af det latin- og sydamerikanske køkken, men retten – hvor limesaften tilbereder den rå fisk – er ideel til vores himmelstrøg, fordi de danske farvande er så fulde af fantastiske fisk. Server den med et godt drys rød chili for at give den noget varme og karakter, og nyd et […]

Langtidsbraiseret steak carnitas med tortillas og koriandercreme

Carnitas betyder ”småt kød” og dækker over, at dette kød bliver så mørt under langtidsbraiseringen, at kødet kan rives fra hinanden til små ultramøre stykker. Det er en yderst nem ret, som bare kræver lang tid. Opskrift til 8 pers. Rub: 2 tsk chilipulver 1 tsk spidskommen 1 tsk løgpulver ½ tsk hvidløgspulver ½ tsk […]

Salsa roja

Den ultimativt autentiske salsa, der kan bruges som base i nærmest enhver mexicansk ret. Server den fx til i tacos, til langtidsbraiseret kød eller til majschips serveret med et godt glas øl. Tip: ”Roja” betyder ”rød”, og det udtales ”Ro-ha”. Opskrift på 2-3 glas 15 modne tomater, halverede 3 løg, gerne røde og gule, halverede […]

Slåenpandekager med ahornsirup

Naturen er måske ikke det mest oplagte spisekammer i de kolde vintermåneder, men der ER faktisk gode sager at finde derude. Fx slåen, som har allerbedst af lige at have fået nattefrost. Hvis du ikke lige falder over nogle slåen, kan du sagtens bruge blåbær eller aroniabær. Opskrift til 2 pers. 150 g slåen* 1 […]

Torsk med brunt peberrodssmør, pandestegt grønt og vilde svampe

Frisk, fast torsk serveres her med en blanding af tørrede, udblødte tragtkantareller og vild enoki, mens pynten er feldsalat samt frisk skovsyre og den opdyrkede variant oxalis – også kaldet lykkekløver – som også fås i supermarkeder og hos grønthandlere. Man kan godt snyde sig til en lidt vildere menu, også selv om skoven er […]

Apple Spandapple

En sur og sød drink – lige til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Den smager dejligt at grønne æbler og lime og har et strejf af gin. Opskrift til 1 pers. Et low ball glas eller old fashioned 4 cl gin 2 cl Manzana Verde, æblelikør, fx fra Edmond Briottet 3 cl lime juice, […]