Sherry Flip

Et flip blev i år 1695 defineret som en varm drink bestående af øl, sukker, krydderier og æg. Her præsenteres en senere amerikansk kold udgave.

Opskrift til 1 pers.

1 æg
1 cl sukkersirup
6 cl sød sherry, fx Valdivia, Pedro Ximenez
Knust is
Et glas på stilk
Muskatnød

Sådan gør du
Lav din egen sukkersirup ved at varme 2 dele sukker op med 1 del vand, til sukkeret er opløst.
Slå et æg ud i en shaker. Hæld sukkersirup og sherry ved, og ryst shakeren grundigt. I fagsprog kaldes det at ”dry shake”, dvs. shake uden is. Fyld så op med is, og ryst shakeren grundigt igen. Hæld op i et glas, og drys lidt muskatnød på toppen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER