Små flødeboller med hyldeblomstskum

Skummet i flødeboller kan få smag af alt fra lakrids til hindbær, og her er det hyldeblomstsaft, der sætter tonen. De hjemmelavede flødeboller er små og mundrette, men du kan sagtens lave dem store, hvis du er mere til det. Vi synes, hvid chokolade er det perfekte overtræk, men mørk chokolade kan så absolut også […]

Blue cheese baconburger

Opskrifter til 4 burgere Bøf: 150 g god blåskimmelost 150 g flødeost, naturel Salt og peber 800 g hakket oksekød, 8-10 % Lidt olie til stegning Salt og peber Ved servering: 150 g bacon, i tynde skiver 4 burgerboller Mayonnaise 2 rødløg i fine skiver 1 icebergsalat, plukket Ketchup Bøf: Rør blåskimmelost og flødeost sammen, […]

Rugbrødskage med rabarber og hvid chokolade

En moderne fortolkning af øllebrød, for det daggamle rugbrød rives og bages med æg, sukker og chokolade til disse intense kagebunde, der får et syrligt modspil fra rabarberkompotten og den milde hvide chokoladecreme. En rigtig dansk sommerlagkage. Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme Rugbrødsbunde: 6 æg 125 g sukker 50 g mandler, finthakkede 50 […]

Marengs med bær, flødeskum og is

Helt enkelt og ikke til at slå af banen. Knasende, søde marengs med frisk flødeskum og bær er inkarnationen af dansk sommer, og hvis du havde glemt, hvordan det smager, så indhent det nu. En god skefuld vanilleis fuldender den skønne dessert. Opskrift til 4 pers. Marengs: 2 æggehvider 125 g flormelis ½ l piskefløde […]

Rød løber med paté de fruit på hybenrose

Smør, sødme og fløde kendetegner den håndlavede rødkitost, Rød løber, fra Gjesing Mejeri. Osten rummer toner af mark, stald og blomst, hvilket bliver fint understreget af hybenrosesmagen, og sødmen fra paté de fruit giver et behageligt modspil til ostens svage bitre toner og skimmelkarakteren. Prøv også Ost med syltede pærer Opskrift på 1 portion Hybenpuré*: […]

Sliders med lam, ramsløgsmayo, syltede rødløg og sprøde løgringe

Opskrift til 10 sliders (ca. 4 pers.) Syltede rødløg: 4 rødløg 1 dl vand ½ dl lagereddike 100 g sukker 1 laurbærblad 5 sorte peberkorn Atamon Boller: 25 g gær 1 tsk sukker 1 ²/3 dl vand, lunkent 250 g hvedemel 1 æg 1 tsk salt 1 æg til pensling Sesamfrø til drys Ramsløgsmayo: 2-3 […]

Pighvar med spidskål og hjertesalat

Pighvar er en hvid fisk med en mild og let-saltet smag. Dens kød er mere fast end mange andre fladfisk, og den faste og sprøde hjertesalat er en delikat følgesvend sammen med den  smørdampede spidskål. Her er kokken Theis Brydegaards opskrift. Opskrift til 4 pers. Hjertesalat i mormordressing: 4 hjertesalat, delt i blade 1 skalotteløg, […]

Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Søtunge er en af de lækreste fisk, der lever i farvandet omkring os. Den er på niveau med pighvar og havtaske, men fladfisken ligger også i den tungere ende af prisskalaen, så den kan erstattes af rødspætte eller skrubber. Her er søtungen paneret i knust cornflakes for at give den en ekstra sprødhed, før den […]

Hindbærkoldskål med lakridskammerjunker

En vaskeægte sommerklassiker – her piftet ekstra op med både hindbærrene og de gode lakridskammerjunkere. Anissmagen er herlig op mod den syrlige koldskål, så lav endelig rigelige mængder – kammerjunkerne skal nok få ben at gå på. Drys en smule frysetørret hindbærpulver på inden servering, og så er der ikke et øje tørt. En forfriskende […]