Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Søtunge er en af de lækreste fisk, der lever i farvandet omkring os. Den er på niveau med pighvar og havtaske, men fladfisken ligger også i den tungere ende af prisskalaen, så den kan erstattes af rødspætte eller skrubber. Her er søtungen paneret i knust cornflakes for at give den en ekstra sprødhed, før den […]

Hindbærkoldskål med lakridskammerjunker

En vaskeægte sommerklassiker – her piftet ekstra op med både hindbærrene og de gode lakridskammerjunkere. Anissmagen er herlig op mod den syrlige koldskål, så lav endelig rigelige mængder – kammerjunkerne skal nok få ben at gå på. Drys en smule frysetørret hindbærpulver på inden servering, og så er der ikke et øje tørt. En forfriskende […]

Kartofler med bid

Let og smagsfyldt kartoffelanretning med grønne hvidløg og syltet citron med mandel. Opskrift til 4 pers. 24 små nye kartofler 4 grønne hvidløg* 2 dl vindruekerne-olie 5-6 stængler citrontimian 1 citron 1 spsk sukker 1 æggeblomme 2 dl mandelolie 20 friske kamille-blade Prøv også Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler Kartofler: Skrub kartoflerne rene, og […]

Asparges med syltede skalotteløg, kartoffelkompot og skinke

Asparges og kartofler har begge en lettere nøddeagtig smag, og derfor er de en rigtig dejlig match. De syltede løg løfter og letter smagen, mens skinken giver en god saltet kant. Retten er ret enkel at lave, men tager sig samtidig ud som en lille million – perfekt til forårsgæster. Opskrift til 4 pers. 2 […]

Crab Toast

I USA spiser de mere skaldyr end i Danmark, da det er langt billigere, og de finder tit vej til grillen. Krabben er især en fast spiller til BBQ-fester i syden, hvor den kan tilberedes på mange måder – grillet, kogt eller braiseret. Der bliver typisk ikke gjort meget ved krabben, fordi den er så […]

Sådan fileterer du en fisk

Der er flere fordele ved at købe en hel fisk frem for filetter. For det første kan det være svært at tjekke, om en filet er frisk, for det andet fordærver fileteret fisk hurtigere, og sidst, men ikke mindst er det oplagt at koge en aromatisk fond på alle de gode fiskeben, som bliver tilovers. […]

Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som Morten Køster og lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet […]

Sådan laver du rabarbersorbet

Kokken Morten Køster guider til at lave en sommerfrisk rabarbersorbet med eller uden ismaskine. Sukkerlage: ½ l vand 400 g sukker 3 spsk glukosesirup Rabarber-sorbet: 1 bdt danske rabarber, røde 250 g sukker Sådan gør du: Sukkerlage: Kog alle ingredienser sammen, og sæt lagen på køl. Hak rabarber fint, og lad dem trække natten over med […]

Sådan tilbereder du asparges

Asparges er en af de råvarer, som vi i Danmark er noget nær verdensmestre i at producere, men desværre ender de ofte i en lidt halvslatten version på tallerkenen. Derfor giver kokken Theis Brydegaard dig her sine bedste tips til at tilberede asparges. Sådan gør du: ”Knæk” aspargesene: Brug en kniv til at skære de […]

Sådan koger du nye kartofler

At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige kogetid og spæde til med lidt krydderier, som giver en god tyngde til smagen. Så er du godt på vej til at kunne nyde de nye, fantastiske kartofler, når de […]