Let og smagsfyldt kartoffelanretning med grønne hvidløg og syltet citron med mandel.
Opskrift til 4 pers.
24 små nye kartofler
4 grønne hvidløg*
2 dl vindruekerne-olie
5-6 stængler citrontimian
1 citron
1 spsk sukker
1 æggeblomme
2 dl mandelolie
20 friske kamille-blade
Prøv også Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler
Kartofler: Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i saltet vand. Dehydrer kartoflerne ved 60 grader i ovnen i en time.
Grønne hvidløg:Skær hvidløgene i helt tynde strimler, gerne på et julienne-jern, og tilbered dem kort i 100 grader varm vindruekerneolie med citrontimian. Opbevar hvidløgsstrimlerne i olien ved stuetemperatur.
Syltet citron: Skræl citronen, og skær citronfileter ved at skære ind i bådene. Pres resten af citronsaften ud på en pande, tilsæt 1 spsk vand og 1 spsk sukker, varm det op, og hæld blandingen over citronfileterne. Hæld dem på glas, og opbevar ved stuetemperatur.
Mandel-emulsion: Blend æggeblommen med 1/5 dl vand i 30 sekunder, og blend langsomt 1 dl mandelolie i, indtil det emulgerer til en mayonnaise. Smag til med salt, og opbevar på køl.
Ved servering: Varm de dehydrerede kartofler i den sidste del mandelolie, lad dem dryppe af på køkkenrulle, og salt dem. Anret 6 kartofler på hver tallerken, læg 1 tsk mandelemulsion mellem kartoflerne. Læg 3 syltede citronfileter på hver tallerken, og anret de grønne hvidløgsstrimler oven på. Pynt med friske kamilleblade.
*Kan købes hos de fleste grønthandlere, men brug alternativt forårsløg.