Kartofler med bid

Let og smagsfyldt kartoffelanretning med grønne hvidløg og syltet citron med mandel.

Opskrift til 4 pers.

24 små nye kartofler
4 grønne hvidløg*
2 dl vindruekerne-olie
5-6 stængler citrontimian
1 citron
1 spsk sukker
1 æggeblomme
2 dl mandelolie
20 friske kamille-blade

Prøv også Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler

Kartofler: Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i saltet vand. Dehydrer kartoflerne ved 60 grader i ovnen i en time.
Grønne hvidløg:Skær hvidløgene i helt tynde strimler, gerne på et julienne-jern, og tilbered dem kort i 100 grader varm vindruekerneolie med citrontimian. Opbevar hvidløgsstrimlerne i olien ved stuetemperatur.
Syltet citron: Skræl citronen, og skær citronfileter ved at skære ind i bådene. Pres resten af citronsaften ud på en pande, tilsæt 1 spsk vand og 1 spsk sukker, varm det op, og hæld blandingen over citronfileterne. Hæld dem på glas, og opbevar ved stuetemperatur.
Mandel-emulsion: Blend æggeblommen med 1/5 dl vand i 30 sekunder, og blend langsomt 1 dl mandelolie i, indtil det emulgerer til en mayonnaise. Smag til med salt, og opbevar på køl.
Ved servering: Varm de dehydrerede kartofler i den sidste del mandelolie, lad dem dryppe af på køkkenrulle, og salt dem. Anret 6 kartofler på hver tallerken, læg 1 tsk mandelemulsion mellem kartoflerne. Læg 3 syltede citronfileter på hver tallerken, og anret de grønne hvidløgsstrimler oven på. Pynt med friske kamilleblade.

*Kan købes hos de fleste grønthandlere, men brug alternativt forårsløg.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER