Rosenblomst lassi

En klassisk lassi med lettere parfumeret smag af rosenblomst. Det er kokken Thomas Hess fra Aarstiderne, der står bag den. Du kan også lave lassien med frisk mango, der blendes med de øvrige ingredienser.  Opskrift til 4-8 pers. 3 dl vand ½ l yoghurt naturel Lidt havsalt 2 spsk honning 1 spsk rosenblomstvand* Isterninger Prøv […]

Varm chokolade & chokolade-shortbread med karamel

Intet signalerer vinterhygge mere end god, hjemmelavet varm chokolade. Den dampende varme chokolade er lavet på sødmælk og 70 procents chokolade med et tvist varme krydderier. Den tager lidt tid at lave, da den skal trække natten over, men den er hele ventetiden værd. Husk flødeskum! Server den dampende varme chokolade med Chokolade-shortbread med karamel. […]

Ny trend: Koldbryg din kaffe

Amerikanerne har drukket koldbrygget kaffe i mange år, men nu rammer trenden for alvor Skandinavien. Glem alt om traditionel iskaffe lavet på varmbrygget kaffe gerne tilsat en masse mælk. Koldbrygget kaffe er præcis det, ordet siger: Kaffe, som er brygget koldt og aldrig har været varmet op. Det betyder, at det tager op mod et […]

Sommer er Frozé-tid

Glem alt om rødvin, hvidvin og klassisk rosé. Når solen virkelig skinner, må der Frozé i glasset. En drink, der lige nu hitter verden over, og hvad er det så. Jo, det er egentlig en slags slush ice, altså en herlig frossen drink på rosévin, jordbær og lidt gin. Den kan nydes som en sun […]

Party Margaritas

Margaritas fungerer bedst i store glas dyppet godt i salt. Drinken her er den traditionelle, men eviggyldige version, som smager ideelt med en portion majschips og måske en intens gang salsa roja. Opskrift på 8 cocktails 450 g sukker 4 ¾ dl vand Lime, skåret i både Havsalt eller groft salt 4 ¾ dl tequila, […]

Slåen-likør

Slåenlikøren er sød og stærk i starten, men med tiden bliver den mildere i smagen. Hvis du laver den efter den første vinterfrost, er den helt perfekt til næste jul, men kan også fint drikkes til påske. Opskrift til 1 flaske 300 g slåen* 100 g flormelis ½ l gin Kom slåen og flormelis i […]

Apple Spandapple

En sur og sød drink – lige til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Den smager dejligt at grønne æbler og lime og har et strejf af gin. Opskrift til 1 pers. Et low ball glas eller old fashioned 4 cl gin 2 cl Manzana Verde, æblelikør, fx fra Edmond Briottet 3 cl lime juice, […]

Sherry Flip

Et flip blev i år 1695 defineret som en varm drink bestående af øl, sukker, krydderier og æg. Her præsenteres en senere amerikansk kold udgave. Opskrift til 1 pers. 1 æg 1 cl sukkersirup 6 cl sød sherry, fx Valdivia, Pedro Ximenez Knust is Et glas på stilk Muskatnød Sådan gør du Lav din egen […]

Mint Julep

Mint Julep blev første gang beskrevet i en tekst fra 1803, samme år vi første gang ser ordet ’cocktail’ nedfældet på skrift. Begrebet ’julep’ har flere år forinden været brugt som en term for medicinske drikke. Opskrift til 1 pers. En smuk kop, der har været i fryseren 8 store mynteblade Knust is 6 cl […]

Classic Daiquiri

Den siges at være opfundet omkring år 1900, da amerikanske mineingeniører fra en jernmine af selv samme navn (Daiquiri), løb tør for gin. De måtte i stedet drikke den lokale rom, som næppe var af den kvalitet, vi ser i dag. Den blev derfor smagt til med det for hånden værende ingredienser: Lime og sukker. […]