Classic Daiquiri

Den siges at være opfundet omkring år 1900, da amerikanske mineingeniører fra en jernmine af selv samme navn (Daiquiri), løb tør for gin. De måtte i stedet drikke den lokale rom, som næppe var af den kvalitet, vi ser i dag. Den blev derfor smagt til med det for hånden værende ingredienser: Lime og sukker. […]

Æbletoddy

En varmende toddy til den kolde tid. Smager forrygende både med og uden rom. Drik den udendørs med vanter på, anbefaler kokken Trine Hahnemann. Opskrift til 1 bowle 1 kg æbler, helst belle de boskoop 100 g sukker 2 stænger hel kanel 1 ½ l æblejuice 10-12 cl mørk rom Vask æblerne, skær dem i […]

Hindbærlimonade med timian og gin

Timian giver hindbær et krydret modspil, og det samme gør enebærsmagen i ginnen. Kombinationen gør denne drink både frisk, aromatisk og anderledes, og den egner sig supergodt som en aperitif i sommervarmen. Opskrift til 1 drink 2 kviste timian 8 hindbær Isterninger Sukkersirup: Kom sukker og vand i en gryde, og kog det sammen ved […]

Chai iste

Chai er en skøn indisk mælkete, som i tråd med det indiske køkken har et solidt kick fra en stor håndfuld krydderier. Opskrift til 4-6 glas 2 tsk chai-te, i løs vægt eller 1 brev 1 dl sukker 1 kanelstang 5 kardemommekapsler ½ l vand, kogende ½ l mælk Kom te, sukker, kanelstang og kardemommekapsler […]

Iste med citron, appelsin og jasmin

Denne iste har masser af friskhed fra citronen og appelsinen, mens jasminteen giver en let parfumeret og sødlig undertone, som afbalancerer det syrlige fra citrusfrugterne. Opskrift på 4-6 glas 2 tsk jasminte, i løs vægt eller 1 tepose 1 dl sukker 1 lille citron, skåret i skiver 1 appelsin, skåret i skiver 1 l vand, […]

Frugt-te med hindbær

Friske hindbær har en sur-sød smag med et overdådigt strejf af solmoden frugt i denne is-te, der slukker tørsten effektivt og delikat i varmen. Opskrift til 4-6 glas 2 tsk frugt-te, fx skovbærte i løs vægt eller 1 tepose 1 dl sukker 100 g hindbær 1 l vand, kogende Kom te, sukker og hindbær i […]

Iste med ingefær og mynte

De fleste typer ingefær har et hint af citron i smagen, og det pepper den aromatiske og let bitre ingefærsmag dejligt op. Med lidt frisk mynte og lidt sukker bliver der en skøn balance mellem det søde, bitre og friske i denne iste, som lige skal stå på køl natten over for at få den […]

Iste med lime, citrongræs og grøn te

Lime er det skarpeste medlem af citrusfamilien med en let undertone af eucalyptus, og begge dele er i særklasse forfriskende. Citrongræs giver også en citron-parfumeret smag, mens den grønne te er en kraftig umami (den femte smag), som har den egenskab at fremhæve de andre smage. Opskrift til 4-6 glas 1 tsk grøn te, i […]

Friskpresset Bloody Mary a la Hardeep Rehal

Brug friskpresset tomatjuice i din Bloody Mary, det gør den friskere og særdeles velegnet til sensommerens fester og lune aftener i godt selskab, fortæller kokken Mette Helbæk. Opskrift på 1 drink Isterninger 4-5 cl akvavit eller vodka 2 cl rødvin 1 cl friskpresset citronsaft 6-8 stænk worcestershire sauce En lille smule pebberrod, revet Et par […]