Slåen-likør

Slåenlikøren er sød og stærk i starten, men med tiden bliver den mildere i smagen. Hvis du laver den efter den første vinterfrost, er den helt perfekt til næste jul, men kan også fint drikkes til påske.

Opskrift til 1 flaske

300 g slåen*
100 g flormelis
½ l gin

Kom slåen og flormelis i en flaske, og hæld gin på. Lad likøren stå i mindst 2 måneder, før du drikker af den, men ryst den, og vend bunden i vejret på den jævnligt, så flormelissen opløses.

*Hvis slåen ikke har fået nattefrost, skal de lige en tur i fryseren i min. 2 timer efter udstening. Bærrene kan erstattes af blåbær eller aroniabær.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER