Bagte æg med parmaskinke, gedeost og tomat

En variation over morgenmadsægget. Æggene bliver bagt med salt parmaskinke, cremet gedeost og friske tomater, og lige inden de serveres, drysses de med skarpe forårsløg og stærk chili. Så bliver man vågen! Opskrift til 2 pers. 8 cherrytomater Olivenolie 4 skiver parmaskinke 4 skiver gedeost 2 spsk fløde 4 æg, delt i blommer og hvider […]

Kaffebrød

En traditionel dansk kage, hvis ydmyge udseende på ingen måde yder den retfærdighed, for de har en fantastisk og vanedannende smag. Det knasende brød nærmest smelter sammen med makronmassen på toppen, og med et par gode fif i baglommen kan de hjemmelavede blive bedre end langt de fleste bageres. Opskriften er lavet af de fremragende […]

Påskeæg med cheesecake-mousse og passionspuré

Konstruer dine egne påskeæg ved at dyppe små balloner i chokolade, og fyld dem derefter med let syrlig cheesecake-mousse og en lille smule passionspuré som ”blomme”. Sådan lyder opskriften på denne sjove påskedessert, som helt sikkert vil vække opsigt ved bordet. Du kan også købe færdige chokoladeæg og fylde dem, så du slipper for ballon-bøvlet. […]

Babka med saltkaramel

Det amerikanske magasin Bon Appetit udnævnte for nylig babkaen til at være den nye store kagetrend, og over alt i verden eksperimenterer bagere med at lave nye versioner af babkaen i form af donuts, issandwich, babkasnegle og meget mere. Du får her en version, som de fantastiske konditorer fra konditoriet Leckerbaer har lavet fyldt med […]

Hjemmelavede flødeboller – nem opskrift

Hjemmelavede flødeboller smager bare bedre end de købte, og denne opskrift er nem at gå til. Samtidig kan du selv bestemme, om bundene skal være af marcipan, kiks eller hjemmebag (cookies, brownies eller småkager alt efter smag). På MAD&venner er vi kæmpe fans af marcipanbunde, men er du til en hurtig løsning, er kiks absolut […]

Kokospandekager med vanilje-yoghurt og bær

En tommelfingerregel lyder, at det er muligt at erstatte op mod 20 procent af hvedemelet i en opskrift med kokosmel, hvilket giver en fin, sød aroma til denne stak pandekager. De kan serveres med alle slags bær, en vaniljeyoghurt og evt. et godt dryp kokossirup. Opskrift til 12-14 stk. 2 ½ dl letmælk 2 æg […]

Gylden pavlova med bagte figner

En fuldstændig voluminøs og forrygende dessert, som man bliver en smule andægtig overfor. Er de friske figner for svære og dyre at få fat på, kan man også bruge bagte figner på dåse, i så fald skrottes karamelsaucen, da det ellers bliver for meget af det gode. Vær opmærksom på, at det kan være lidt […]

Lammefrikadeller med citron og mynte

Gyldenstegte lammefrikadeller med en forførende duft og frisk smag af mynte og citron. På sidelinjen står en cremet tzatziki fyldt med sprøde radiser, rygeost og hvidløg, hvis skarpe smag passer godt til den blide lammearoma. Opskrift til 4-6 pers. 500 g lammekød, hakket 1 æg 2 spsk rasp 1 citron, økologisk, revet skal af 1 […]

Gammeldags fastelavnsboller med creme

De bløde og gammeldags fastelavnsboller med creme i midten og lavet af en smørfed kringledej er elsket af både store og små. Bollerne kan fyldes med lidt af hvert; vaniljecreme, nougat, marcipan, syltetøj eller revet æble og pyntes efter indhold. Er det den traditionelle cremefyldte bolle, skal den have en god gang glasur. Opskrift på […]

Fastelavnsboller med marcipan eller creme

Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne. Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller 50 g gær 30 g sukker 1 ¼ dl mælk 100 g smør, blødt 2 æg 1 spsk kardemomme 500 g mel, hvedemel […]